Gradovi

Mali: Radovi na Tošinom bunaru gotovi do kraja aprila

Mali obišao radove na proširenju Tošinog bunara

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na proširenju dela Tošinog bunara, koji će, kako je najavio, biti gotovi do kraja aprila.

Kako je rekao novinarima nakon obilaska, Tošin bunar je veoma važna saobraćajnica, koja spaja Bežanijsku kosu sa Zemunom, auto-putem i ostatkom grada, a ta saobraćajna deonica se proširuje nakon 25 godina od kako je napravljen projekat.

„Projekat je urađen još 1991. godine, ali 25 godina nisu rešeni imovinsko-pravni problemi, niti je projekat unapređen kako bi radovi mogli da počnu. Mi smo to uspeli da uradimo i do kraja aprila radovi će biti završeni čime će se povećati efikasnost i brzina saobraćaja u ovom delu grada“, rekao je Mali.

Kako je dodao, Tošin bunar će imati tri trake u oba smera, nove drvorede i javnu rasvetu.

Mali je najavio da će danas biti održana sednica Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na kojoj će biti doneta odluka o izvođaču radova za nastavak radova i konačan završetak pristupnih saobraćajnica od Mosta na Adi do Tošnog bunara.

Nastavak radova se, prema njegovim rečima, očekuje u narednih mesec i po dana, odnosno odmah po potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem.

„Kada za godinu i po dana završimo radove, imaćemo potpuno funkcionalan Most na Adi i proširen deo Tošinog bunara, a samim tim i znatno efikasniji saobraćaj“, rekao je Mali.

On je podsetio da je u budžetu Direkcije za građevinsko zemljište obezbedeno je 11,3 milijarde dinara za vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje… radi unapređenja kvaliteta života stanovnika prestonice.

Obilasku su prisustvovao glavni urbanista Milutin Folic i zamenik direktora Direkcije za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda Petar Cekic.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh