Gradovi

Mali: Radovi u Maloj Utrini teku po planu

Mali: Radovi u Maloj Utrini teku po planu

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u naselju Mala Utrina u Jajincima, istakavši da sve teče po planu.

Kako je naveo, radovi podrazumevaju postavljanje skoro tri kilometra kanalizacione mreže na koju će biti priključeno oko 300 domaćinstava.

„Ovo je samo prvi korak u programu koji smo definisali i obećanju koje smo dali, a to je da će u roku od osam do deset godina svako domaćinstvo u Beogradu ma gde se ono nalazilo imati priključak i na vodovodnu i na kanalizacionu mrežu, jer je neprihvatljivo da u 21. veku građani Beograda to nemaju“, rekao je Mali novinarima nakon obilaska radova.

Kako je rekao Grad Beograd se, osim infrastrukture, bavi i drugim stvarima koje su građanima takođe važne poput izgradnje domova zdravlje, škola, vrtića…

Istakavši da saradnja Grada i opštine Voždovac nikad nije bila bolja, on je podsetio da je prošle godine na toj opštini, između ostalog, asfaltirano 19 nekategorisanih puteva, podsetio je Mali.

„Obećanje je da ćemo ove godine uraditi 50, dakle dva i po puta više. To obećanje ćemo naravno ispuniti i nastavićemo tako dokle god asfalt ne dođe do svake kuće ovde na teritoriji Voždovca“, rekao je Mali.

On je istakao da će Grad Beograd nastaviti da rešava probleme građana i da se bavi onim što je za njih najbitnije, a to je „asfaltiranje, kanalizacija, vodovod, škole, vrtići…“

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je ponovio da saradnja Grada i te opštine nikad nije bila bolja.

Opština ove godine očekuje radove u iznosu od oko milijardu dinara koje bi trebalo da se finansiraju iz budžeta Grada, rekao je on i dodao da ti radovi podrazumevaju izgradnju vodovodne mreže od osam kilometara na Kragujevačkom putu i nastavak radova na Timočkom putu u Ripnju.

Obilasku radova prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor BVK-a Svetozar Veselinović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh