Gradovi

Mali razgovarao sa preduzetnicama Beograda

Mali razgovarao sa preduzetnicama Beograda

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je večeras sa 49 uspešnih preduzetnica povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena i tom prilikom poručio da žene moraju biti stabilan i čvrst oslonac privrednog razvoja u našem gradu.

„Moja želja je bila da sa svojim timom razgovaram sa ženama koje su imale hrabrosti, volje, smelosti, želje da krenu same da zarađuju svoj novac, jer ekonomski jaka i samostalna žena lakše se bori protiv nasilja u kući, protiv lošeg braka i protiv svih onih stvari koje žene mogu da zadese u našem društvu“, rekao je gradonačelnik, čestitavši svim damama 8. mart, i istakao da je važno da se čuje njihova reč kako bi grad mogao da im pomogne.

Mali je najavio da će se 15. marta održati Beogradski sajam ženskog preduzetništva kao vrsta promocije ženskog aktivizma u gradu.

„Odvojićemo pet miliona dinara za subvencije za one žene koje pokreću svoj biznis. Ako bude bilo potrebno odvojićemo i više,“ najavio je gradonačelnik okupljenim damama u Konaku knjeginje Ljubice.

Mali je uveren da problemi s kojima se poslovne žene suočavaju nisu veliki za grad i da se oni mogu rešiti uz pomoć Vlade Srbije.

„Cilj je da vi zaradite novac, a mi neki porez od vas,“ našalio se Mali tokom razgovora uz kafu u neformalnoj atmosferi.

Prema njegovim rečima, ovo što Grad radi je posledica odluke da osnuje Savet za rodnu ravnopravnost i da pokuša da unapredi položaj žena u našem gradu, jer samo zajedno, idejama koje žene imaju i njihovom energijom i pameću možemo da napravimo bolji Beograd i bolju Srbiju.

Sa preduzetnicama su razgovarali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i sekretarka za privredu Tijana Maljković.

Grad Beograd i Muzej grada Beograda poklonili su preduzetnicma karte za program „Na kafi kod knjeginje Ljubice“, u okviru koga su, uz kafu iz fildžana i ratluk, imale priliku da u autentičnom ambijentu čuju priču o jednoj od najuticajnijih žena u srpskoj istoriji.

Preview

SINISA MALI SA PREDUZETNICAMA

Slide

SINISA MALI SA PREDUZETNICAMA

Slide

SINISA MALI SA PREDUZETNICAMA

Slide

SINISA MALI SA PREDUZETNICAMA

Slide

SINISA MALI SA PREDUZETNICAMA

Slide

SINISA MALI SA PREDUZETNICAMA

SINISA MALI SA PREDUZETNICAMA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh