Gradovi

„Mali saveti za bolji život“ Milene Trobožić Garfild

BEOGRAD – Knjiga „Mali saveti za bolji život“ jedne izuzetno zanimljive svestrane ličnosti kao što je Milena Trobožić Garfild, u izdanju „Samizdata B92“ ne može da se definiše drugačije nego kao mozaik sačinjen od njenih misli, blogova, utisaka o Americi, ali i o svemu sa čime se sretala baveći se brojnim zanimanjima.

Zvanično, barem ona tako kaže, Trobožić je pozorišna i filmska producentkinja, ali je svoju nesvakidašnju karijeru započela kao prevodilac.

Knjigu čiji podnaslov glasi „o ženama, muškarcima, psima na prozaku, kulturi, umetnosti i medijima“, prikazala je prof. dr Milena Dragićević Šešić što je već dovoljna preporuka za debitantsko delo za koje njena autorka kaže da definitivno ne pripada popularnim priručnicima za samopomoć.

„Jedan broj tekstova“, piše Dragićević Šešić „posvećen je televiziji, filmu, pozorištu i advertajzingu, a spaja ih promišljanje o publici i posebno pitanje: kako je osvojiti“.

Kao stručnjak za menadžment u kulturi Dragićević Šešić, koja o toj temi drži predavanja na mnogim uglednim univerzitetima širom sveta, kaže da jeste „danas ključno pitanje menadžmenta u kulturi, ono kome bi trebalo dati mnogo veći značaj i u teoriji, a posebno u praksi“.

„Brojni tekstovi iz ove korisne knjige, nastavlja promoterka, posvećeni su pitanjima iz svakodnevnih praksi – oni pretežno obrađuju promene koje je sa sobom donela digitalna revolucija, a sve se to dešava na relaciji Beograd – Vašington pa tako saznajemo šta je nestalo sa novim tehnološkim spoznajima, a šta će uvek živeti i kako će svoj identitet prilagoditi promenjenoj stvarnosti“.

„Mali saveti za bolji život“ zasnivaju se na esejističkim brog -dnevničkim kontemplacijama to jest zapisicma – odlomcima iz života savremnih žena sa obe strane Atlantika, a posebna pažnja poklonjena je gubljenju dobrih međuljudskih odnosa u svetlu zapadnog manira iza koga retko stoje iskrene želje osobine i namere“, istakla je Dragićević Šešić.

Ona knjigu označava kao intimističku, pisanu u rasponu od akademskog do novinarskog manira.

Dragićević Šešićeva svesrdno preporučuje ovu knjigu čitaocima, jer je visoko ocenila „njenu kulturološku i stručno -edukativnu stranu, ali i zabavno-informativni doprinos, a pri tome napisanu po svim kriterijumima duha vremena“.

www.freeimages.com/ nkzs

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh