• Gradovi

  Mali: U aprilu postavljanje kamena temeljca za više objekata

  BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će u aprilu biti postavljeni kameni temeljci za izgradnju nekoliko objekata u gradu, sa investicijama vrednim 350 miliona evra, čime će biti obezbeđeno zaposlenje za 5.000 Beograđana.

  On je, gostujući na „Pinku“ uoči današnjeg polaganja kamena temeljca za izgradnju kineske fabrike „Meita“ u Bariču kod Obrenovca, najavio da će naredne nedelje biti postavljen i kamen temeljac za veliki tržni centar u Višnjici, a tokom meseca i za Ritejl park u Borči, Ikeu, novi hotel „Hilton“ i novu veliku kulu „Beograda na vodi“.

  „Kad se sve sabere, to su investicije od 350 miliona evra koje će zaposliti 5.000 Beograđana, samo u aprilu. To pokazuje koliko se stvari menjaju na bolje, ponovo Beograd postaje veliki centar investicija. Pokrenuli smo točak investiticija i to se više ne može zaustaviti“, rekao je, dodavši da je izdavanje građevinskih dozvola sada mnogo efikasnije.

  Mali ističe da su Beograd i Srbija ponovo na mapi velikih investitora i da se ponovo otvaraju ne samo tržni centri, već i velike fabrike.

  „Nastavićemo sa ovom strategijom. Sada ćemo raditi na tome da privučemo što veći broj investitora u Krnjaču“, rekao je on i dodao da se na investicijama radi i u Lazarevcu, Mladenovcu, Surčinu…

  „Gde god postoji slobodna zemlja trudićemo da se privučemo investitora i obezbedimo infrastrukturu kako bi neko napravio fabriku ili skladište, jer je osnovni cilj Vlade Srbije da povećamo zaposlenost, otvorimo nova radna mesta i od te politike nećemo odustati“, istakao je.

  Uoči polaganja kamena temeljca za fabriku u Bariču, Mali podseća da više od decenije nije izgrađena nijedna nova fabrika u Beogradu, te ističe da je danas veliki dan i za Beograd i za Obrenovac, za koji kaže da postaje „grad budućnosti“, a u fabrici će, navodi, u narednih nekoliko godina u dve faze biti zaposleno 1.370 ljudi.

  Kaže i da će učenici tehničkih škola imati plaćenu praksu u fabrici „Meita“ što je, prema njegovim rečima, primer onoga što Vlada želi da uradi i kad je reč o drugim investicijama u Srbiji jer za cilj ima da dualno obrazovanje bude osnova obrazovanja u celoj zemlji.

  Mali je rekao i da je počela nova građevinska sezona u centru prestonice, te da će biti sređeni Obilićev venac, Trg Republike, Kosančićev venac, dok su u toku i radovi na asfaltiranju, vodovodu i kanalizaciji, pijace se rekonstruišu, kupuju se novi kontejneri i autobusi, a a ovog leta biće obnovljeno 66 fasada u gradu.

  Osvrnuo se i na projekat „Beograd na vodi“, rekavši da radovi teku po planu, čak i brže nego što je predviđeno, te da će u narednih 20-ak dana biti postavljen kamen temeljac za veliku kulu koja će biti visoka 168 metara i koja će biti simbol ne samo Beograda, već i celog regiona.

  „Počeli su i radovi na Savskoj promenadi, gde će još 500 metara biti izgrađeno u narednih nekoliko meseci, pa će Beograđani imati priliku da se spuste do reke i uživaju u šetnji obalom Save“, rekao je Mali.

  Kako je dodao, planirano je još investicija tokom godine, među kojima su i one za obnovu Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i ulica Kraljice Marije i Kneza Miloša.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com