• Ekonomija

  Mali: U gubitku samo Sava centar i GSP

  sava centar centar sava sc centarsava savacentarFoto: Marija Milenković

  „To smo već znali i za oba preduzeća pravimo trajno rešenje“, rekao je Mali novinarima nakon sastanka sa direktorima javno-komunalnih preduzeća u Skupštini grada.

  Kako je rekao, Grad će pokušati naredne godine da pronađe partnera kroz javno-privatno partnerstvo, koji će investirati oko 25 miliona evra, kako bi Sava Centar bio potpuno rekonstruisan.

  „Beograd je vodeći kongresni centar u regionu i nama taj objekat treba. Smanjićemo gubitke i počećemo da pravimo profit“, naveo je Mali.

  Kad je reč o GSP „Beograd“, gradonačelnik je istakao da je plan konsolidacije tog preduzeća već poceo da se realizuje uvođenjem nove mreže linija, novih autobusa i tarifnog sistema.

  „Treba godinu-dve dana da se vide rezultati nakon decenija u kojima je to preduzeće bilo potpuno zapostavljano“, rekao je Mali.

  On je naveo da se za sledeću godinu planiraju još bolji rezultati i više investicija u gradu.

  „Biće više novca za kapitalne investicije i time šaljemo poruku da se Beograd razvija, da ne stajemo već ulažemo u ono što je građanima važno, za poboljšanje životnog standarda, a štedeći na onome što nam ne treba“, podvukao je Mali.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com