• Gradovi

  Mali: Ulaganje u doček investicija za zaradu

  BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je gradska uprava za doček Nove godine izdvojila između 20 i 22 miliona dinara i da je to investicija da se zaradi od turista.

  „Investiraćemo sledeće godine još više ako se ovaj koncept pokaže kao ispravan“, rekao je Mali za RTS, navodeći da se očekuje rekordan broj turista, oko 150.000.

  Budući da podaci ih hotela pokazuju da su kapaciteti popunjeni, Mali je naveo i da se očekuju rekordni prihodi koji nikako ne mogu da budu ispod 25 do 30 miliona evra.

  „Prošle godine sa 60.000 turista smo prihodovali oko 15-17 miliona evra“, rekao je Mali i dodao da Beograđane u narednoj godini očekuje lepši Beograd, budući da se u 2016. godini očekuju rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, pretvaranje Obilićevog venca u pešačku zonu, sređivanje Trga Republike…

  Govoreći o budžetu za narednu godinu, Mali je rekao da je budžet apsolutno restriktivan, budući da na primer nema pogrešnih projekata poput replike Terazija, ali i da predviđa investicije u ono što je važno za građane.

  Kako je rekao, preko 23 milijarde dinara sledeće godine ići će na kapitalne investicije, pored ostalog tu je 73 kilometara kanalizacione i 65 kilometara vodovodne mreže.

  „U narednih 10 godina plan je da svaka kuća ima priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu“, istakao je Mali, navodeći da je gradska vlast u ovoj godini uspela da stabilizuje javne finansije, da je pokrenut najveći projekat u ovom delu Evrope „Beograd na vodi“, da je deficit za preko 22 odsto spušten na ispod osam odsto, da je od 1,1 milijardi dugova vraćeno 215 miliona evra.

  Upitan za brzu prugu Beograd-Budimpešta, Mali je rekao da svaka investicija u infrastrukturu doprinosi ekonomskom razvoju, te da Beograd maksimalno podržava sve napore vlade da se investira u putnu infrastrukturu, železničku infrastrukturu i u proširenje aerodroma.

  „Beograd je ekonomski centar Srbije, a Srbija regiona, što smo bolje povezani sa ostatkom Evrope, to smo interesantniji za investicije“, rekao je Mali.

  Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com