• Gradovi

  Mali uručio po 300.000 dinara prvorođenim bebama

  BEOGRAD – Gradonačlenik Beograda Siniša Mali uručio je danas po 300.000 dinara prvorođenim bebama u Beogradu – devojčici Eleni i dečaku Vuku, koji su rođeni na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj gde se tokom noći rodilo još 16 beba.

  On je Eleninoj majci Nataši Radojević i majci dečaka Vuka Milini Petrov uručio vaučere od po 300.000 dinara i bebi pakete.

  Elena je prvo dete u porodici, rođena je sekund posle ponoći, dugačka je 50 centimetara i teška 2,95 kilograma, dok je dečak Vuk rođen minut posle ponoći, dugačak je 53 centimetra i težak 3,7 kilograma i drugo je dete u porodici.

  „Svake Nove godine imam verovatno najlepšu dužnost, a to je da posetim prvorođenu bebu u našem gradu“, rekao je Mali, dodavši da je ove godine donekle izmenjena dosadašnja tradicija, te se vaučer od 300.000 dinara, koji je dosad uručivan provorođenoj bebi, ove godine uručuje i prvorođenom dečaku i prvorođenoj devojčici.

  „Ovo je naš način da promovišemo i podstaknemo natalitet u Beogradu. Samo u ovom porodilištu tokom noći se rodilo 18 beba, a ako se po jutru dan poznaje, nadam se da ćemo imati mali bejbi bum koji smo imali prošle godine, kada je u Beogradu rođeno 20.500 beba“, istakao je on.

  Mali je ocenio da je to pravi i najlepši način da se otpočne nova godina u nasem gradu i poručio da će nastaviti sa odgovornom politikom prema roditeljima i deci koja je započeta 2015. godine.

  Rekao je i da će naknade za nezaposlene porodilje biti 35.000 dinara, što je više nego 2014. godine kada su iznosile 20.000 dinara.

  „Nastavljamo i sa dodelom bebi paketa svakom roditelju, koji sadrži 23 proizvoda neophodnih za prvih nekoliko dana nakon porođaja“, dodao je Mali.

  On je obećao dalju podršku i servisu „Halo beba“ i bejbi servisu koji podrazumeva bejbi sitere koje roditelji mogu da koriste, na šta je, kako je primetio, naviklo hiljade Beograđana te se od tih servisa neće odustati.

  Mali je zahvalio kompaniji „Sekvester emplojment“ koja je donirala sredstva uručena prvorođenim Vuku i Eleni kao, kako je ocenio, primer društveno odgovorne kompanije.

  Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije Aleksandar Stefanović rekao je da su noćas imali „pune ruke posla“, odnosno da je tokom novogodišnje noći obavljeno 18 porođaja i da je tu rođena i prva beba u Beogradu.

  „Imali smo tri porođaja u prvih pet minuta. Ponosni smo na to“, istakao je Stefanović, zahvalivši svima koji su vredno radili.

  On je rekao i da će GAK u Višegradskoj kao odgovorna klinika podržati sve ono što rade i Ministarstvo zdravlja i grad Beograd na poboljšanju uslova.

  Preview

  PRIPREMA NOVINARA

  Slide

  MALI RADOJEVIC I PETROV

  Slide

  MALI RADOJEVIC I PETROV

  Slide

  MALI RADOJEVIC I PETROV

  Slide

  SINISA MALI I NATASA RADOJEVIC

  Slide

  MILINA PETROV

  Slide

  NATASA RADOJEVIC

  PRIPREMA NOVINARA

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com