Gradovi

Mali: Uštedama do novih vozila u Gradskoj čistoći

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Gradsku čistoću i prisustvovao predstavljanju sedam novih auto-cisterni namenjenih za pranje svih vrsta saobraćajnica i za transport pijaće vode.

Mali je rekao da su autocisterne nabavljene jer je to preduzeće u prošloj godini uštedelo 300 miliona dinara, a deo tih sredstava uložen u obnovu voznog parka.

„Ovo je prvi korak ka potpunoj obnovi voznog parka koje je planirano“, rekao je Mali, dodajući da će ta vozila zameniti dosadašnje cisterne koje su stare više od 20 godina.

Očekuje se da će naredne godine biti nabavljeno još pet auto-cisterni, a u sledećih mesec ili dva dana pet auto-čistilica i sedam velikih vozila za odvoženje smeća.

„Lepo nam je kad nam kažu da nam je grad nikad čistiji i da činimo sve da ga ulepšamo, ali sa druge strane, mi nismo zadovoljni jer želimo da ulažemo još više u novu opremu i obuku naših ljudi, kako bi grad bio još čistiji i potvrdio epitet najlepšeg grada u ovom delu Evrope“, rekao je Mali.

On je naglasio da su nabavljena vozila proizvod domaće kompanije, čime se podržava domaća privreda.

„Isto smo učinili i sa autobusima za javni gradski prevoz, koje smo nabavili od „Ikarbusa“, što je deo deo naših napora da podržimo Vladu Srbije u konsolidaciji i sređivanju stanja u našoj privredi“, rekao je Mali.

Foto Beoinfo

Preview

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

SINISA MALI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh