Gradovi

Mali: Vasić primer požrtvovanosti zaposlenih u gradu

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je primio radnika Beogradskog vodovoda i kanalizacije Miću Vasića, koji je učestvovao u spašavanju prilikom pada kabine kamiona sa vozačem na Ostružničkom mostu i istakao da je njegov gest dobar primer požrtvovanosti zaposlenih u komunalnom sistemu grada.

Vozač dizaličar Vasić, koji će biti nagrađen, pre dva dana se našao na mestu nesreće do koje je došlo zbog sudara dva kamiona i ponudio se predstavnicima policije da svojom dizalicom izvuče kabinu iz Save i time pomogne u spasavanju.

Gradonačelnik je u Starom dvoru pozdravio gest radnika koji već 20 godina radi u tom javnom preduzeću Grada Beograda i istakao da njegov primer može da posluži kao motivacija i drugim zaposlenim radnicima u komunalnom sistemu grada.

„Mi smo ponosni na naše radnike u svim javnim komunalnim preduzećima, a posebno na one koji hrabro i predano rade svoj posao i ponekad se izlažu rizičnim situacijama. Vasić je svojevoljno ponudio pomoć i ostao na licu mesta dugo nakon završetka radnog vremena. Odlučili smo da ga nagradimo promocijom u preduzeću, malom novčanom naknadom u skladu sa mogućnostima i sa sedam dana odmora u odmaralištu preduzeća u Vrnjačkoj Banji“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je kazao da to nije jedini primer požrtvovanosti naših radnika, ali da je grad odlučio da ga nagradi pošto daje lep primer i podsticaj drugima.

Mali je istakao da su na ovom poslu bili angažovani i radnici drugih komunalnih preduzeća, kao što su Gradska čistoća i Beograd-put.

„Na nama je da učinimo sve da komunalni sistem dobro funkcioniše i da nagradimo one koji ga unapređuju, kao i da promovišemo te pojedince“, rekao je Mali poželevši Vasiću mnogo sreće u daljem radu.

Foto Tanjug/N. Jovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh