BG

Малинари са југа Србије: већина откупљивача малине – хладњачари не издаје блокове са назначеном количином  и ценом

По пријави свих произвађача малина, већина откупљивача малине – хладњачари, не издају блокове са назначеном количином  и ценом, и то у Сурдулици, Лесковцу и Владичином Хану.

У комуникацији са инспекторима министарства, добили смо уверавања да ће све хладњаче исконтролисати и неправилности отклонити.

Министарство трговине је упутило у све хладњаче Пчињског округа своје надлежне инспекцијe са задатком да се утврди дали има неправилности у раду хладњачара.

Циљ свих произвођача малине и вишње, није затварање откупних места и хладњача, јер тиме наностимо штету и себи, хладњачарима и на крају буџету републике Србије.

У комуникацији са надлежним органима, добили смо информацију на којој смо и сами инсистирали, да се откупљивачи и хладњачари који показују неправилност у раду,прво опомену, а касније санкционишу.

Управо у разговору са надлежним органима, добили смо информацију, да због неиздавања блокова, надлежни органи немогу да исконтролишу количине и цене откупљене вишње и малине, те изражавају сумњу да постоји вероватноћа да има и неправилности код крајњег обрачуна пореза.

Постоји могућност да се  у контрлу овога укључе и други надлежни органи.

Удружење воћара Сурдулице

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh