Novosti online

Мањак „плејмејкера” и вишак странаца

Фудбалски клуб Партизан је из зимског прелазног рока изашао са 33 играча у сениорском погону, од којих за старт у пролећној полусезони следећег викенда рачуна на њих 27. Као што је најављено, обављено је много промена, али су изостала права појачања у офанзивном делу екипе. Кључно питање је како ће тренер Иван Томић надокнадити мањак „плејмејкера” који није ангажован упркос одласцима другог капитена Стефана Бабовића и Николе Нинковића. Једини прави креативац у екипи сада је капитен Саша Илић, који је недавно ушао у – 39. годину. При томе, у нападу неће бити најбољег фудбалера Андрије Живковића, који је удаљен из екипе због одбијања да потпише нови уговор.

Проблем са навалом је утолико већи што у протоколу за утакмицу највише могу да буду четворица из земаља које нису са простора бивше СФР Југославије (плус двојица из тог региона). Тешко да у комбинацији за меч могу да се нађу и Божинов и Умару и Фофана, једини повратник са позајмице који се изборио за место, имајући у виду да се „позади”, иза главног појачања Евертона, тражи простор и за Гогуу и Бандаловског (фигурира као стартни десни бек).

У односу на јесењи део сезоне, у клубу нису осморица укључујући Луку који је тренирао одвојено од првог тима, не рачуна се на Андрију и Живка Живковића, Лазара Ћирковића и Николу Лековића, а због повреда дуже паузирају Балажиц и Остојић. Неколицина која су била на позајмицама у другим срединама више нису под уговором (Ненад Маринковић, Ашковски итд.).

Осим четворице ангажованих са тржишта, доста је нових првотимаца из сопствених редова. Поред повратника из клупске филијале Телеоптик Миладина Стевановића (20 година) и Мирослава Богосавца (19), из истих редова и из млађих категорија прекомандовани су летошње појачање Немања Михајловић (20), голман Марко Јовичић (21), штопер Никола Миленковић (18), офанзивни везни Вељко Бирманчевић (следећег месеца 18. рођендан) и нападачи Душан Влаховић (16) и Ђорђе Јовановић (17). У погону је и 22-годишњи везни фудбалер Иван Петровић, на којег се у претходном периоду није рачунало.

—————————————————————————–

Отишли

Никола Нинковић (Ђенова, позајмљен Кјеву до краја сезоне), Стефан Бабовић (без клуба), Иван Шапоњић (Бенфика), Петар Грбић (Акхисар), Фабрисио (прекинута позајмица), Предраг Лука (раскинут уговор), Никола Трујић (раскинут уговор), Немања Петровић (позајмљен Макабију Нетањи)

——————————————————————————

Дошли

Бојан Шаранов (голман, 28, био без клуба), Евертон Луиз (дефанзивни везни, 27, Сент Гален, Швајцарска), Седрик Гогуа (штопер, 21, СЈК, Финска), Марко Јовановић (штопер, 27, Вождовац).

——————————————————————————–

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh