Novosti online

Марић: Највећи ризик у поплављеним зонама, апел грађанима

У наредних 36 сати, услед обилних падавина које најављује РХМЗ, најкритичније ће бити у западној и југозападној Србији, изјавио је начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, који је додао да су на југ земље већ упућене додатне снаге.

Он је апеловао на грађане да послушају надлежне органе ако у наредних 36 до 48 сати дође до обилних падавина и буде наређена евакуација.

Марић је за РТС рекао да ће током наредних дана поново бити најкритичније тамо где су кише већ направиле поплаву и где се вода споро повлачи – на западу и југозападу Србије.

„Постоји могућност да се и у источној Србији појаве падавине. Тамо су већ упућени припадници Војске Србије, Жандармерије и сви они које можете брзо да упутите на кризна места. Такође, и на југ Србије упућене су додатне снаге како би помогле људима”, нагласио је Марић.

Према његовим речима, врло се тешко бране домаћинства која се налазе у непосредној близини река, односно тамо где није дозвољено.

„То је несрећно наслеђе које Србија има већ 30, 40 година. Имате случајеве где су куће изграђене у природним акумулацијама. Ви као држава у овом тренутку много људства и технике морате да упутите на терен”, истакао је Марић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације грађанима је поручио да слушају налоге надлежних органа чија улога није, како каже, да седе у штабовима, већ да обилазе терен.

„То је савет за све грађане. Не треба понављати, људи већ знају да треба бити на опрезу током сутрашњег дана и ноћи”, напоменуо је он.

Примарни задатак свих служби, како је нагласио, јесте да нико не настрада, на чему се интензивно ради.

„Поносан сам што Србија успоставља цивилну заштиту. Тренутно је на терену 2.000 људи”, указао је начелник Сектора за ванредне ситуације, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh