Gradovi

Marija Krtinić ovogodišnji laureat „Vip iskorak“ nagrade

Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile dodelili su danas nagradu „Vip iskorak“ Mariji Krtinić, novinarki dnevnog lista „Danas“, na svečanoj ceremoniji upriličenoj u Nacionalnoj fondaciji za igru.

BEOGRAD – Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile dodelili su danas nagradu „Vip iskorak“ Mariji Krtinić, novinarki dnevnog lista „Danas“, na svečanoj ceremoniji upriličenoj u Nacionalnoj fondaciji za igru.

Direktorka BFI Aja Jung istakla je da je Krtinić svojim autentičnim i profesionalnim pristupom, kao i pravovremenim najavama programa, doprinela promociji umetničke igre u našoj zemlji, kao i dodatnoj afirmaciji velikih baletskih zvezda i mladih umetnika.

„Intervjui u kojima nam je dodatno približila produkciju savremene igre, kao i umetničke stilove čuvenih igrača i koreografa, uspevajući da rečima dočara neobjašnjivu atraktivnost ove umetničke forme, čine je novinarkom spremnom da kroz svaki tekst beskompromisno drži do svojih ideala, u Marijinom slučaju – ideala današnje igre“, rekla je Jung.

Krtinić je zahvalila Beogradskom festivalu igre, Aji Jung i kompaniji Vip „što prepoznaju da smo svi deo istog tima i što cene ulogu novinara u vezi između umetnika i publike“.

„U ovim teškim vremenima za novinarstvo i u ovim teškim vremenima za kulturu, samo zajednički iskorak može od sveta napraviti pozornicu, a od našeg rada igru“, rekla je Krtinić.

Ona je u izjavi novinarima rekla da je pisanje o kulturi generalno potcenjeno u Srbiji, da se malo medija bavi kulturom, sve manje kulture ima i na televiziji, na Javnom servisu, retko koja kuća se odlučuje da se bavi kulturom i da joj je drago što Beogradski festival igre i Vip prepoznaju i cene one koji su, uprkos svemu, posvećeni kulturi i umetnosti.

„Drago mi je što Beogradski festival igre uveo nagradu za doprinos medija popularizaciji kulture, zato što je pre svega umetnička igra jedna od umetnosti o kojima se najmanje zna u Srbiji, ali zahvaljujući Beogradskom festivalu igre jako veliki broj ljudi je shvatio šta sve zapravo može da se iskaže kroz telo, igru, pokretom, da nije neophodno sve reći da bi nam bilo jasno šta se sve dešava u nečijem svetu“, istakla je Krtinić.

Nagrada „Vip iskorak“ treću godinu za redom se dodeljuje novinarima i redakcijama kulture koji godinama unazad prenose iskorake svetskih i domaćih igrača i koreografa, sa ciljem da afirmiše novinare, kao i da ohrabri medije u kreiranju nove i negovanju postojeće pozorišne i baletske publike.

Generalni direktor kompanije Vip mobile Dejan Turk rekao je da je veoma važno da u vremenu kada se loše vesti bolje prodaju, postoje oni koji pišu o dobrim stvarima.

„Vip iskorak“ prvi put je dodeljen 2014. godine, od kada se dodeljuje svake godine u periodu između dve edicije Beogradskog festivala igre.

Prvi laureat bila je novinarka „Blica“ Sonja Šulović, a drugi Biljana Lijeskić, novinarka lista „Politika“.

Preview

TURK KRTINIC I JUNG

Slide

AJA JUNG

Slide

JUNG I BRADIC

Slide

TURK KRTINIC I JUNG

TURK KRTINIC I JUNG

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh