• Gradovi

  Marin le Pen odbija da bude saslušana o aferi u Evropskom parlamentu

  Francuska predsednička kandidatkinja ekstremne desnice Marin le Pen ponovila je danas da se neće odazvati policijskom pozivu da bude saslušana o aferi prevare njene stranke u Evropskom parlamentu.

  Francuske vlasti pojačale su istragu u vezi sa optužbama da su članovi Le Penovljeve stranke Nacionalni front prevarili Evropski parlament za nekoliko stotina hiljada evra isplaćenih za posao koji nisu obavili.

  „Kada neko želi da se kandiduje za najvišu državnu funkciju, ne može da bude iznad zakona“, rekao je Frans pres premijer Francuske Bernar Kaznev reagujući na izjavu Marin le Pen.

  Predsednica ekstremno desničarske stranke u sredu je odbila da bude saslušana a danas je rekla da to ne želi dok je u toku predizborna kampanja za predsedničke izbore.

  Marin le Pen može da odbije salušanje jer je štiti imunitet kao poslanicu Evropskog parlamenta.

  Istražne sudije bi trebalo da traže ukidanje imuniteta od Evropskog parlamenta da bi Le Penova mogla da bude saslušana.

  Telohranitelj i šefica kabineta Marin Le Pen nedavno su privedeni u okviru iste istrage.

  Predsednica stranke Nacionalni front je odmah tada reagovala, navodeći da privodjenje njenih saradnika predstavlja „političku hajku“.

  Marin le Pen ranije je navela da namerava da podnese tužbu protiv Evropske službe za suzbijanje prevara kako bi osporila tvrdnje da su članovi njene stranke koristili saradnike za svoje političke aktivnosti, iako su oni na platnom spisku parlamenta.

  To je samo jedna u nizu istraga koje ispituju poslovanje i finansije Narodnog fronta i bacaju senku na predsedničku kampanju Marin le Pen.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com