Novosti online

Маркале нису погођене са српских положаја

Јосеф Бодански, амерички и светски експерт за питања тероризма био је гост Универзитета „Џон Незбит” у Београду, а у оквиру међународне конференције о националној и међународној безбедности и новим глобалним изазовима. Од када је 2009. године престао да ради за Конгрес САД, господин Бодански одбија разговоре са новинарима, уопште има јако лоше мишљење о њима, и ово је његов први интервју за неки медиј. Током разговора господин Бодански је три пута хтео да устане и оде, три пута је запретио прекидом интервјуа.

Господине Бодански, може ли се рећи да су Исламску државу створили Саудијска Арабија и Катар?

Не, Исламска држава се створила сама од себе, то је покрет који је још 2004. године настао као интегрални део Ал Каиде. Али то никада није био монолитан покрет. То је почело тако што је осам сунитских имама донело текст такозване заклетве да ће ослободити Блиски исток када дође судњи дан. Дакле, постоји веза између неосалафиста, који су се одвојили од изворног ислама, и Исламске државе, каже Бодарски и додаје да Запад никада није озбиљно бомбардовао Исламску државу…

Америчке су ракете 1999. тачно погодиле кабинет начелника Генералштаба војске СР Југославије, просторије војне обавештајне службе у згради Генералштаба и у згради Команде РВ и ПВО у Земуну. А у Сирији не знате шта да гађате.

Београд је град, циљеви су мапирани више пута пре ваздушних напада, инвестирано је у све то. Рака у Сирији је другачији

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh