Novosti online

Марко Мишковић тражи ослобађајућу пресуду

Излагањем оптуженог Марка Мишковића, сина Мирослава Мишковића, власника „Делта холдинга” и осталих оптужених, у Специјалном суду настављено је давање завршних речи у процесу за злоупотребе у путарским предузећима и у случају ФАМ.

– Апсолутно сам уверен у вашу стручност и савест да ћете брижљиво ценити све доказе и верујем да вам је јасно да нисам урадио ништа од оног што ми тужилаштво ставља на терет. Са путарским предузећима нисам имао везе, а у време када се све то дешавало имао сам 23 године. Ни данас, а камоли тада, нисам знао ништа о промету акција и узимању кредита. Моја интересовања су спорт и филмска индустрија и никакву корист нисам имао од овога. Треба да будем ослобођен оптужби. Без обзира на вашу одлуку коју ћу свакако прихватити, молим вас да ми вратите пасош и да ми омогућите да са ћерком која се родила док сам био у притвору, први пут одем на летовање – рекао је Марко Мишковић.

Он је подсетио да је предао суду јемство од три и по милиона евра за одбрану са слободе али да и без тога никад не би напустио земљу јер је његов живот везан за Србију. Тужилаштво је раније за њега тражило 10 година затвора а за остале оптужене вишегодишње затворске казне.

Очекује се да сутра буде окончана ова фаза поступка, после чега ће судско веће саопштити датум изрицања пресуде. Подсећамо, против Мишковића, чије је име на осмом месту у поступку по обе оптужнице, процес је раздвојен због болести и он и даље не долази на суђење.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh