Gradovi

Marković: Jedinstvena Srbija protiv izručenja Hagu

JAGODINA – Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma izjavio je danas da je ta stranka protiv izručenja Haškom tribunalu građana Srbije u narednom periodu ma o kome se radilo.

„Haški tribunal treba zatvoriti, ugasiti, jer je Haški tirbunal napravljen da sudi samo Srbima. Umrlo je deset Srba u pritvoru Haškog tribunala, ne znajući kako, kao prirodnom smrću“, rekao je Marković u Jagodini na svečanosti povodom Slave stanke Sretenije gospodnje.

„Mogu slobodno da kažem da je Haški tribunal napravljen za Srbe a da su zločnici Albanici oslobođeni, Muslimani i Hrvati takođe ili su osuđen na male kazne“, rekao je Marković.

Moramo biti jedinstveni oko zahteva za ukidanje Haškog tribunala i pozicija i opozicija. Srbija je prema EU ispunila sve što je traženo, poručio je Marković.

On je podsetio da je JS jedina stranka u vlasti koja poslednjih pet godina kritikuje rad Haškog tirbunala.

„I tada smo govorili a sada se potvrdilo da je Haški tribunal sud koji je naprvljen za Srbe i da iz godinu u godinu izmišlja neka imena kojima treba suditi i stalno postvalja nove uslove Srbiji kako su Srbi neki zločinci, osumnjičeni, ne znam šta još“, rekao je Marković.

U toku su pregovori Koalicije SPS-PUPS-JS

Lider Jedinstvene Srbije Dragan marković Palma istakao je danas da se nada da će koalicija SPS, PUPS, JS i na ovim izborima biti zajedno na listi i dodao da su pregovori u toku.

U toku su pegovori koalicije, ali nam nisu prioriteti funkcije, prioriteti su nam programi i šta traba da uradimo za građane, istakao je Marković i ocenio da se „JS mora vratiti izvornom i izbornom programu zbog čega smo i nastali a to je socijalna pravda i da pomognemo onima koji nemaju da žive od svog rada“.

Marković je, kada je reč o koaliciji i preraspodeli mandata, istakao da „JS mnogo daje, a malo trazi. Međutim sada naš Glavni odbor i funkcioneri stranke kažu da mi malo više vredimo od onog dela

koga dobjemo od zajedničkog kolača koalicije“.

Govoreći o predstojećim izborima, Marković je rekao da je ta koalicija „na svakim narednim izborima dobijala više glasova i da to očekujem i sada“.

Marković i ocenio da će se građani opredeljivati po onome šta je ko uradio i tako glasati i poručio da „JS ima dobru budućnost i dobru koaliciju sa SPS i PUPS, trajemo godinama“.

Marković je istakloa da JS u kampanji „neće nikoga napadati, nećemo zato imati vremena, jer ćemo prezentovati ono što smo uradili šta ćemo raditi i evmtualno ćemo odgovoriti na napade“.

On je istakao da će se „JS zalagati da Srbija ne bude baza za proizvode iz EU, pre svega kada je reč o poljoprivredi, već da bude obrnuto“.

Jedinstvena Srbije, čije je sedište u Jagodini, ceremonijom sečenja slavskog kolača, obeležila je slavu Sretenje Gospodnje i 12 godina od

osnivanja.

Obeležavenje godišnjice će biti nastavljeno u Leskovcu a, kako je najavio lider JS, prisustovaće i prvi potpredsednik vlade i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i lider PUPS-a Milan Krkobabić.

Pozdravljajući goste, funkcionere JS i članove stranaka koje participiraju u Skupštini grada, Marković je istakao da je JS poznata po rezultatim, svuda gde je na vlasti u Srbiji.

„Neki kažu da treba napraviti maketu šta će se raditi, nama bi trebalo najmanje 10.000 kvadratnih metara prostora da napravimo maketu onog što smo uradili u svim oblastima života ali tu nećemo stati“, poručio je Marković.

Najavio je da će do kraja godine još tri investitora doći u Jagodinu, nekoliko fabrika radi „ali je važno da u njima zapošljavano građane“.

Prepoznatljivi smo i po borbi protiv bele kuge, „iz gopdine u godinu sve više se dece rađa u Jagodini, sve je više đaka prvaka“, dodao je Marković.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh