Gradovi

Marković: Pokušaj legalizacije etničkog čišćenja na KiM

JAGODINA – Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i narodni poslanik Dragan Marković – Palma, ocenio je, da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, na današnji dan 2008. godine, pokušaj legalizacije etničkog čišćenja srpskog stanovništva u toj srpskoj pokrajini i nasilnog nelegalnog otcepljenja jednog dela Srbije.

„JS nikada neće priznati nezavisnost Kosova i očekuje da Specijalni sud za ratne zločine pripadnika tzv. OVK dokaže najmonstruoznije zločine od Drugog svetskog rata koje su počinili kosovski

Albanci i tako razotkrije potpunu istinu o lažnom nezavisnom Kosovu“, navodi se u pisanoj izjavi Markovića za medije.

Nadam se da je proces istine započeo neprihvatanjem Kosova u članstvo UNESKO i stopiranjem daljeg priznavanja nezavisnosti ove srpske južne pokrajine, ističe Marković.

Marković je podsetio da je „Kosovo jednostrano proglašeno, protiv međunarodnog prava i Rezolucije 1244 SB UN“.

„Po svim međunarodnim dokumentima, kao i po Rezoluciji 1244 SB UN Kosovo i Metohija su deo Srbije“, istakao je Marković.

On je ocenio da kosovski Albanci ni jednog trenutka nisu poštovali Rezoluciju 1244, kao što ni danas ne poštuju Briselski sporazuma, a to teško da bi moglo bez nekog uticajnog na svetskoj političkoj sceni.

Foto Tanjug, N. Jovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh