Gradovi

Marković: Srbija bliža EU sada, nego pre dve godine

JAGODINA – Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković – Palma ocenio je danas da je Koalicija SPS-PUPS-JS bila koopretivna i dobro sarađivala sa vladom na evropskom putu i sada je Srbija, kako je rekao, bliža Evropskoj uniji (EU) nego pre dve godine.

„JS je donela odluku, odnosno dogvorili smo, da izađemo na vanardene republičke, lokalne i pokrajinske izbore sa SPS. Sa nama je dosada bio u koaliciji i PUPS, ja se nadam da će i PUPS da donese

odluku da opet idemo zajedno“, rekao je Marković Tanjugu.

Izbori još nisu raspisani, kada budu krenućemo u kampanju, još se nismo dogovorili pod kojim sloganom i iz koga grada. Mislim da to i nije važno, ali ćemo posetiti svaki grad u Srbiji i predočiti ljudima šta naša koalicija radi i šta je radila, a to što je uradila mislim da je korisno za građane, istakao je Marković.

„Naša koalicija je bila kooperativna i dobro sarađvala s Vladom Republike Srbije. Srbija nikada nije bila popularnija u međunarodnim odnosima, i veći broj gradova i opština u Srbiji je to dobro iskoristio i doveo strane inevestirto i zaniteresovao strane kompanije za dolzak u Sbiju, imajući u vidu da Srbja daje određene privilegije onima koji otvraju fabrike i zapošljavaju ljude u Srbiji“, rekao je Marković.

Šef ove koalicijie Ivica Dačić, kao predsedvajući OEBS-a, veoma dobro je obavljao tu funkciju, što se videlo i na satanku u Beogradu, gde su prestavnici 55 država odali priznanje Srbiji na odličnoj organizaciji sastanka, ocenio je Marković.

„Ono št je za nas važno je da smo mi na evropskom putu i bliži Evropi sada nego pre dve godine i ja se nadom da će Srbija u nekom narednom vremenskom periodu biti član EU. Ni jednu državu nisam čuo iz Evrpe da kritikuje Srbiju ili da je nezadovljna onim što Srbija radi, kada je reč o međunarodnim odnosima. Srbija je ispoštovala sve svoje obeveze a sad je na redu EU i ja se nadam da ćemo vrlo brzo postati članica EU“, rekao je Marković.

Na pitanje kako ocenjuje ujedinjenje opozicije pred ove izbore, Marković je istakao da „opozicija ima pravo da se ujedinjuje, imajući u vidu da nijedna od tih partija nemože preći cenzus i to je njihovo pravo. Ne bavim se opozicijom, bavim se dovođenjem investitora“.

Uskoru ću dovesti jednog stranog investitora u jedan grad koji nije Jagodina, zato što taj grad ima potencijal kada je u pitanju oblast u koju hoće taj investotor da ulaže novac, dodao je Marković.

„Ja ne pratim šta opozicija radi niti me inetersuju njihove izjave. Nikada nisam gledao u tuđe dvorište, uvek sam vodio računa šta je ono što naša koalicij treba da uradi u narednom periodu“, rekao je Marković.

„Ono što je najvažnije u ovom trnutku su nova radna mesta, to ćemo potencirati u kampanji, mi imamo dela, fabrike koje mogu da se vide koje su napravljene u Srbiji. Veoma dobro znamo i poznajemo šta je to bitno za inevestotore, ne dajemo im luda obećanja. Sve što smo obećali to smo i ispunili i imamo jedan grad za primer koji se zove Jagodina“, rekao je Marković.

Ambasador Italije (Đuzepe Manco) na otvranju fabriku „Vibak“ u Industrijskoj zoni u Jagodini, površine 70.000 kvadrata, investicija vredna 70.000.000 evra , rekao je „Dobar dan Mala Italija“, zato što su Italijani u Jagodini otvorili četiri fabrike i ja se ponsim tim rečima ambasadora.

„U našoj Industrijskoj zoni je otvoreno 3.000 radnih mesta i to nije baš malo“, rekao je Marković.

Ponosimo se i borbom protiv bele kuge, gde smo god participiali u vlasti u Srbiji, borili smo se da žene koje nigde ne rade, trudnice i porodilje imaju određena stalna primanja, da penzioneri imaju besplatan prevoz, a oni građani koji nemogu da kupe lekova da im se pomogne i kupi iz budžeta, dodao je Marković.

„Ono što je od posebnog značaja je, insistirali smo da korisnici budžeta gradova i opština budu građani a ne političari, gde god smo u vlasti, trudili smo se da građani budu zadovoljni“, zaključio je Marković.

Foto Tanjug, N. Jovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh