• Gradovi

  Martinović doneo svoj indeks i fotokopiju Vučićevog indeksa u parlament

  Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović doneo je danas u Skupštinu Srbije svoj indeks sa fakulteta, ali i fotokopiju indeksa predsednika Srbije i predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, čije je ocene čitao tokom sednice na kojoj se raspravljalo o zakonima iz oblasti obrazovanja. Martinović je indeks doneo zbog optužbi poslanika Demokratske stranke Balše Božovića o kupljenim diplomama pojedinih predstavnika vlasti koje je izneo na jučerašnjoj sednici.

  „Evo ga moj indeks, Božoviću, a pitam gde je vaš, želim da kažem, gospodjo (Maja) Gojković, da mi koji smo kupili diplome, falsifikovali doktorate imamo za predsednika stranke čoveka koji je završio Pravni fakultet u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,44“, pohvalio se Martinović.

  On je potom pročitao da je Vučić iz Uvoda u pravo dobio 10, kao i iz Opšte sociologije, Ustavnog prava, Političke ekonomije ….

  „Nemamo šta da krijemo, otvoreni smo za narod, hoćemo da narod zna sve o nama“, kazao je Martinović.

  Predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović koji je ranije čitao ocene iz indeksa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, negodovao je što poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović nije doneo indeks predsednika DS Dragana Šutanovca.

  Martinović je komentarisao i ocene predsednika Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića i kazao da je Janković imao šesticu iz Ustavnog prava, dok je Vučić imao desetku.

  „Zamislite paradoksa: zaštitnik gradjana je iz Upravnog prava dobio sedam. On je sve ispite polagao kod svojih političkih istomišljenika, kod onih koji ga danas podržavaju. Moj neuki Aleksandar Vučić je ispite polagao kod najljućih političkih protivnika kod Miroljuba Labusa dobio je 10, kod Vesna Rakić Vodinelić za Gradjansko pravo 10“, rekao je Martinović koji je pred kraj današnje rasprave ponovo čitao Vučićeve ocene na Pravnom fakultetu.

  Martinović je dodao da su ga ispred Skupštine Srbije danas sačekali „Antonela Riha, Slaviša Lekić i drugi velikani novinarstva u Srbiji“ koji traže da se omogući da gradjani budu pravovremeno informisani, ali da njemu to ne daju „gospoda iz DS koja nose beževe Antonele Rihe i Slaviše Lekića“.

  „Ubiše nas kako smo nešto ukrali i falsifikovali. Ja donesem svoj indeks i fotokopiju indeksa Aleksandra Vučića, a kolega (Balša Božović) ne donese svoj. Nisu doneli indeks svog predsednika (Dragana Šutanovca), ni indeks svog predsedničkog kandidata. Na prvu narednu sednicu doneću imovinsku kartu Aleksandra Vučića i Nikole Petrovića“, rekao je Martinović.

  Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov rekla je da je Martinović pet puta objavljivao isti naučni rad, što su osudile njegove kolege i da poslanici pet dana moraju da slušaju o ocenama „jednog člana SNS“, za koga su našli da je završio fakultet.

  „Kada donosi imovinske karte, (Martinović) da ne zaboravi indeks Tomislava Nikolića, doktorate Nebojše Stefanovića i Siniše Malog, imovinske karte Nikole Petrovića i Andreja Vučića“, rekla je Jerkov.

  Martinović je na to imenom i prezimenom prozivao poslanike SNS pitajući ih da li su kupili fakultetsku diplomu, i rekao da je on nabrojao bar 10 ljudi koji imaju pravu diplomu i da je uvreda kada se kaže da su funkcioneri SNS kupili diplome.

  Poslanik vladajuće većine Marjan Rističević rekao je da se i on zalaže za slobodu medija i da prvenstveno Radio-Televizija Srbije treba da bude „oslobodjena“.

  „Tražim da se oslobodi RTS, jer Dnevnik uredjuje kuma Vuka Jeremića, da se Dnevnik oslobodi od kuma“, rekao je Rističević.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com