• BG

  Мартиновић: Испунили смо задатак, одбранили смо Скупштину

  Испунили смо задатак и показали смо како се на миран, демократски, цивилизован и достојанствен начин понашају посланици владајуће коалиције и како се мирним и демократским средствима могу одбранити институције од оних који би хтели насиљем, псовкама и вређањем да пониште изборну вољу грађана, поручио је данас шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић

  „Ми смо се врло јасно супротставили нарастајућем фашизму у једном делу српске опозиције”, рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре којој су присуствовали и посланици СНС и других странака владајуће коалиције.

  Нагласио је да су посланици владајуће коалиције испунили задатак и сачували Скупштину од оних који су имали јасан план да силом уђу у зграду парламента и да покушају да изазову инциденте и сукоб са посланицима СНС и полицијом.

  „Тај покушај им је пропао. Показали смо да на миран и достојанствен начин можемо да сачувамо Скупштину, демократију и изборну вољу грађана”, рекао је Мартиновић.

  Каже да је уочи јучерашњег протеста створена атмосфера „смака света”.

  „Или ће се десити смак света или ће Вучић да поднесе оставку. Није било смака нити је Вучић поднео оставку”, рекао је Мартиновић.

  Поводом најаве новог окупљања опозиције за седам дана, Мартиновић је рекао да „дрхти од страха”, упитао је колико ће успети да сакупе за седам дана ако су јуче успели да сакупе 7.500 људи, те навео да у Србији више нико не верује људима попут Сергеја Трифуновића, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, Драгана Ђиласа.

  „Нека раде шта им је воља. Ако буде потребно посланици ће се поново сакупити, бранићемо Скупштину од насилника, бандита и фашиста”, рекао је Мартиновић поводом најаве новог окупљања дела опозиције чије је захтеве оценио као ирационалне, преноси Танјуг.

  Како каже, захтеви СзС долазе од неозбиљних људи, потпуно су импровизовани и састављени у паузи између два митинга који им је пропао.

  „Не можете да разматрате захтеве Сергеја Трифуновића који каже да Вучић насељава Арапе и Мађаре, оних који су чупали знакове, пре неки дан су хтели да туку жене испред Скупштине града. Садржина њихових захтева је ирационална. Шта значи да променимо изборне услове? То су њихови изборни услови, изборни услови ДОС-а”, рекао је Мартиновић.

  Нагласио је да је СНС под таквим изборним условима 2012, 2016, 2017. и 2018. победила по изборном закону ДОС, односно, како каже јединствене ДС која је сада распарчана у „разне Ђиласе и Јеремиће”.

  „Ми се понашамо у складу са њиховим правилима. Нема тог изборног закона и математике која може да вас доведе на власт без подршке грађана”, рекао је Мартиновић.

  Одсуство подршке у народу је, сматра, и главни проблем опозиције.

  „Како да испуните захтеве људи који не желе да разговају, кажу неће са Вучићем јер је, кажу, диктатор, неће са Мајом Гојковић, траже њену оставку. Шта, да мењамо руководство РТС? То је њихово руководство. Савет РЕМ-а? Они су донели закон по коме политичке станке немају право да буду у Савету РЕМ-а. Ко да буде? Обрадовић? Захтеви су потпуно ирационални”, каже Мартиновић.

  Мартиновић каже и да су последња три дана, која су посланици владајуће коалиције провели у Скупштини како би је, каже, одбранили од присталица СзС који су јуче протестовали, била су права школа демократије.

  Каже да су тиме показали како се понашају одговорни људи који брину не само о интересима своје станке, него о интересима државе и њених грађана.

  За оне који мисле да је будућност Србије у мотроним тестерама и вешалима, порука је да наставе тако, а грађани су им, додао је, јасно поручили да су против такве њихове политике.

  „Нико нормалан, ма којој странци припадао, такву политику не жели да подржи”, рекао је Мартиновић.

  Казао је и да су лидери СзС показали како они схватају демокраију и то су показали на Старом граду и у Параћину, избацивањем одборника из Старог града и тиме што Саша Пауновић није дозволио да се одборнику СНС укаже лекарска помоћ иако је дијабетичар.

  „Упркос томе одолели смо свим изазовима, сачували смо ову институцију за народ, испунили смо наш задатак”, закључио је Мартиновић.

  Када је реч о даљим активиностима, каже да ће се одазвати позиву председнице парламента Маје Гојковић на консултације у уторак у 10 сати, те навео да очекује да ће парламент заседати идуће недеље и разматрати важан закон који би требало да реши проблем грађана задужених у швајцарским францима.

  Каже и да би представници СзС требало коначно да се дозову памети, те да би и у њиховом интересу било да се појаве на консултацијама код председнице парламента у уторак.

  „Нећемо плакати ако се определе да се понашају као свих ових дана и месеци. Мислим да је то на њихову штету. Што више лудују и дивљају и показују своје право лице утолико им је мања подршка у народу”, сматра Мартиновић.

  Видећете како изгледа 100.000 људи

  Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић позвао је данас све грађане Србије да дођу на велики народни скуп СНС 19. априла у оквиру кампање „Будућност Србије”, како би показали да је Србија другачија од оне каквом су у суботу хтели да је представе лидери СзС.

  „Неки нам нису веровали када смо говорили да Србији прети фашистичка опасност. Јуче сте могли да видите и чујете не само Бошка Обрадовића, него и Сергеја Трифуновића који отворено пропагира фашистичке идеје. Рекао је да Вучић насељева Арапе и Мађаре по Србији да би ваљда уништио српски народ”, рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре у парламенту којој су пирсуствовали и посланици СНС и других странака владајуће коалиције.

  „Ово сигурно није порука ни Србије, ни српског народа, него ишчашеног и помраченог ума, а српски народ је пријатељски располежен и према Мађарима и према припадницима свих других народа у нашој земљи”, рекао је Мартиновић, јавља Танјуг.

  Поручио је, како каже, нашој браћи и суграђанима и пријатељима, комшијама Мађарима да је Србија њихова држава исто колико и наша.

  Мартиновић је рекао да ће СНС 19. априла испред Дома Народне скупштине одржати велики скуп, и ту ће се, каже, видети како заиста изгледа велики скуп на коме ће учествовати не само страначки акивисти, посланици и министри, него сви са члановима својих породица.

  „На том скупу нећете чути речи мржње, нећете чути увреде, претње силовањем, нећете моћи да видите моторне тестере, вешала, ништа од онога што су грађани нажалост видели у режији СзС”, рекао је Мартиновић.

  Нагласио је да ће СНС 19. априла послати другачију поруку од оне коју шаље СзС.

  „Испред Скупштине моћи ћете да видите као уживо изгледа 100.000 и више стотина хиљада, а не оних измишљених 100.000 у глави Сергеја”, рекао је Мартиновић и додао да ће тада и атмосфера бити другачија од оне коју су јуче створили представници СзС и да ће учесници моћи и децу да поведу на тај скуп.

  „На јучерашњи скуп нико није смео да доведе дете”, рекао је Мартиновић и навео да нико нормалан није хтео јуче да доводи децу на протест СзС да би слушла и гледала како на бини Трифуновић псује, како се пије пиво и на говорници са мобилог телефона читају твитови.

  На велики скуп СНС 19. априла, каже Мартиновић, децу ће моћи да доведу и Ђилас и Јеремић и потпуно безбедно ће моћи да се врате кући.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com