Gradovi

Maskirani biciklisti u Berlinu zapalili 50 BMW-a i Mercedesa

BERLIN – Grupa od oko 50 maskiranih levičarskih ekstremista je tokom vikenda u Berlinu oštetila skoro 50 skupocenih automobila, tipa „BMW“, „mercedes“ i „porše“.

Oni su razočarani i besni zbog činjenice što su nekada prilično jeftini delovi glavnog nemačkog grada prilično poskupeli u poslednjih nekoliko godina, prenela je regionalna TV N1.

Napadi koji su se dogodili u noći sa subote na nedelju prouzrokovali su materijalnu štetu veću od milion dolara, a iza sebe su ostavili 48 smrskanih „mercedesa“, „BMW-a“ i „poršea“.

Nekim automobilima razbijena su stakla, dok su neki u potpunosti uništeni u požaru.

„Nećemo dopustiti ovoj levičarskoj bandi da preuzme naše ulice“, rekao je Frank Henkel, prvi čovek berlinske policije i dodao da „užasne slike dokazuju da ovi levo orjentisani anarhisti nemaju poštovanja prema privatnoj imovini“.

Nasilje uzrokovano poskupljenjem života u nekad jeftinim delovima grada poslednjih godina se povećava, a upravo su automobili česta meta.

Godišnje se zapali oko 250, a 2011. godine zapaljeno ih je preko 400, što je ujedno i rekord. Ipak, nije zapamćeno ovako orgaizovano i pripremljeno huliganstvo kao ovog vikenda.

Odgovornost za napad preuzela je jedna ekstremno leva organizacija koja se nada da će napadi na luksuzne automobile oterati potencijalne bogate investitore.

U naselju u kojem se napad dogodio živi puno skvotera koji su posebno pogodeni dolaskom bogataša, a mnogi od njih pristupaju ekstremnim levicarskim grupama jer smatraju da na taj nacin mogu da zaštite svoj nacin života.

Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh