• BG

  Масовна хапшења широм Србије

  У више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана у циљу сузбијања кривичних дела извршених против полне слободе и против брака и породице ухапсили су 41 особу.

  Осумњичени се терете да су извршили кривична дела обљуба над дететом, недозвољене полне радње, насиље у породици, полно узнемиравање, запуштање и злостављање малолетног лица…

  Против 55 особа поднете су кривичне пријаве у редовном поступку, док су две особе ухапшене по претходно расписаним потрагама због ових кривичних дела.

   

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М.В. (1980) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

   

  Он је дошао у стан свог оца и како се сумња, након краће свађе око новца, узео металну шипку и више пута га ударио по глави телу и рукама.

   

  Осумњичени је приведен Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

   

  ***

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су Б.С. (1986) због основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

   

  Он је осумњичен да је, под дејством алкохола, путем телефона претио својој ванбрачној супрузи да ће је лишити живота и телесно повредити, а исте претње је упутио и преко њене мајке.

   

  Полиција је осумњиченог пронашла у кући оштећене, у коју је ушао кроз прозор, и том приликом је од њега одузет нож.

   

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Неготину.

   

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су Н.М. (1984) због основане сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

   

  Он се сумњичи да је, у алкохолисаном стању, у породичној кући физички напао своју супругу, давио је и ударао рукама у пределу тела и ногу називајући је погрдним именима.

   

  Истовремено, како се сумња, упућивао је претње супрузи да ће је убити, уколико га пријави полицији.

   

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

   

                                                              ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању ухапсили су А.С. (1991) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело полно узнемиравање.

   

  Он се сумњичи да је на врањском излетишту „Казанђол“ пресрео две малолетнице, скинуо са себе одећу и исте покушао да присили на сексуални однос.

   

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Врању.

   

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су Д.К.  (1966) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.

   

  Он се сумњичи да је грубим занемаривањем своје дужности збрињавања, васпитања и вршења надзора над понашањем свог малолетног детета о којема је дужан да се стара, запустио свог малолетног сина који је у претходном периоду више пута затицан како „дува лепак“ на фудбалском игралишту у Хоргошу.

   

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Сенти.

   

                                                              ***

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинда ухапсили су С.М. (1998) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело обљуба са дететом.

   

  Он се сумњичи да је у својој кући извршио обљубу над девојчицом коју је упознао преко друштвених мрежа и намамио је у своју кућу.

   

  Осумњичени је приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

   

  ***

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су А.К. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.

   

  Он се сумњичи да је грубим занемаривањем своје дужности збрињавања, васпитања и вршења надзора над понашањем своје деце о којима је дужан да се стара, запустио своје малолетне синове који су у више наврата затечени у просјачењу у близини Граничног прелаза Хоргош, као и у насељеном месту Хоргош.

   

  Он је приведен Основном јавном тужилаштву у Сенти.

   

  ***

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су Д.С.  (1994) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

   

  Он се сумњичи да је својој мајци претио убиством.

   

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Сенти.

   

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Г.П. (1963) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је у видно алкохолисаном стању у својој породичној кући вређао и упућивао претње својој ванбрачној супрузи, а затим је чупао за косу и задао неколико удараца у пределу лица.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су А.М. (1968) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је вербално вређао, а након изласка из куће позивао телефоном супругу и претио јој да ће убити и њу и сина ако их затекне у кући.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су С.Ј. (1964) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Сумња се да је он у претходних месец дана у више наврата физички малтретирао своју невенчану супругу.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Рашкој.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Н.А. (1960) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је својој ћерки у задњих месец дана више пута упућивао разне погрдне речи и да је покушао да је удари својим аутомобилом.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су В.Ј. (1982) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је свом брату са којим живи у заједничком домаћинству, након краће свађе, претио косом за кошење траве и покушао да га истом повреди.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су А.Д. (1989) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је физички напао и тукао своју супругу.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Нишу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су З.К. (1965) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он је физички напао и тукао ванбрачну супругу.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Нишу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су Н.Ћ. (1954) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је дужи временски период психички узнемиравао снају, као и да је у алкохолисаном стању у породичној кући физички насрнуо на њу и том приликом јој нанео повреде у пределу главе и тела.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су Ф.И. (1962) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је покушао насилно да уђе у стан бивше супругe и том приликом јој је упутио више претњи, а затим се удаљио у непознатом правцу.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Д.Т. (1978) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је у алкохолисаном стању вређао супругу и њихову малолетну ћерку, након чега је на њих гурнуо сто, а затим супругу гађао столицом, услед чега је она задобила повреде.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Р.Д.В.З. (1973), израелског држављанина, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је у алкохолисаном стању претио супрузи да ће је убити и запалити стан.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су М. Л. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је у видно алкохолисаном стању дошао кући са трубачима, након чега је почео да вређа укућане, а затим претио својој мајци да ће је убити и насрнуо на њу, задавши јој више удараца отвореном шаком у пределу лица и главе.

  Оштећена је том приликом задобила тешке телесне повреде у виду пуцања бубне опне левог уха.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Р. Б. (1987) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је у алкохолисаном стању задао оцу више удараца затвореном шаком у пределу лица.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Г.О. (1980) због прекршене мере забране приласка и комуницирања коју му је одредио Основни суд у Новом Саду због извршеног кривичног дела насиље у породици на штету свог брата.

  Осумњичени је приведен судији за прекршаје у Новом Саду.

  ***

  Припадници министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су А.Г. (1962) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело обљуба над дететом и недозвољене полне радње.

  Он се сумњичи да је обљубио дечака, од којег је потом у више наврата тражио да га додирује, претећи му да не сме никоме да каже јер ће му у супротном убити све чланове породице.

  Осумњичени је приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су М.Б. (1988) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је свог оца ухватио и стезао за врат, након чега му је отвореном шаком задао ударац у пределу лица.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су М.С. (1985) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици на штету свог оца.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Д.М. (1972) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици на штету своје супруге.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Т.Ђ. (1974) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је супрузи и тасту задао више удараца у пределу главе и тела.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Г. С. (1964) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је бившој супрузи нанео више удараца у пределу главе и тела.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су М.С. (1964) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољене полне радње и приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетних лица за порнографију.

  Он је у својој породичној кући двојици малолетника, који су били подстанари код њега, нудио сексуалне односе, у више наврата их додиривао  и показивао им снимке са дечијим порнографским садржајем.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

  ***

  Припадници Миистарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С.М. (1937) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољене полне радње.

  Он се сумњичи да је од октобра 2017. године до фебруара 2018. године у више наврата додиривао по интимним местима своју пасторку.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су М.Н. (1981) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он је осумњичен да је физички малтретирао и тукао, у више наврата, бившу супругу.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Сомбору.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су Н.П. (1977) због постојања основа сумње да је извршио кривичнa дела насиље у породици и напад на службено лице у вршењу службене дужности.

  Он се сумњичи да је претио својим родитењима и истерао их из породичне куће, а потом и напао интервентну патролу полиције која је изашла на лице места.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Суботици.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су С.Т. (1984) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело обљуба над дететом.

  Он се сумњичи да је обљубио малолетног дечака.

  Осумњичени је приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су З.А. (1978) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

  Он се сумњичи да је вређао супругу и хватао је рукама за врат.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Пожеги.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су М.Ђ. (1981) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици на штету своје супруге.

  Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Ужицу.

   

  КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

   

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против педесетседмогодишње жене због постојња основа сумње да је починила кривично дело насиље у породици.

  Осумњичена се терети да је прво вербално напала супруга, а потом му нанела лаке телесне повреде тако што га је виљушком убола у пределу груди и врата, након чега му је претила кухињским ножем и сатаром.

                                                       ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против тридесетједногодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

  Сумња се да је он пред оштећеном,у кругу аутобуске станице, свукао панталоне и онанисао.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против четрдсетседмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Осумњичени се терети да је након краће свађе, више пута ударио малолетну ћерку.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против тридесетседмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело  насиље у породици.

  Осумњичени се терети да је, након вербалне расправе, физички насрнуо на супругу, а даље насиље над њом спречила су деца.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву  против шездесеттрогодишње жене, због постојања основа сумње да је починила кривично дело насиље у породици.

  Осумњичена се терети да је своју мајку, након вербалне расправе, најпре ударила у чело, а потом разбила огледало од кога је парче стакла ударило оштећену и посекло је.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетдеветогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Сумња се да је он, након вербалне расправе прво ударио брата песницом у главу, потом покушао да угуши мајку коју је више пута ударио јер је покушала да спречи тучу, а затим нанео повреде лопатом и супрузи која је покушала да смири ситуацију.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против педесетједногодишњака због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Осумњичени се терети да је невенчану супругу вређао и ударио је у главу, од чега се она онесвестила и пала на под.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против четрдесетдвогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Сумња се да је он у Књажевцу, у кући свог сина, физички напао малолетног унука и нанео му лаке телесне повреде, тако што је замахивао штапом ка њему и вукао га низ степенице.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против шездесеттрогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривична дела насиље у породици и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивнихматерија.

   

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог, који се терети да је вређао супругу и истерао је из куће, пронашла и одузела пиштољ са оквиром и три метка.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против четрдесетседмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Осумњиченом, који се терети да је физички и психички био насилан према ванбрачној супрузи.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против једног малолетника због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Осумњичени се терети да је оца, након краће расправе, ударио руком и главом у лице.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против двадесетшестогодишњака због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње.

  Полиција је осумњиченог затекла нагог на раскрсници у Сјеници у тренутку када је две малолетнице ухватио за руку у намери да их присили да му додирују интимне делове тела.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против четрдесеттрогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело злостављање и мучење.

  Сумња се да је он оштећеној задао више удараца у пределу главе и тела, ударао јој главу од зид и вукао је по поду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против педесетогодишњака због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Сумња се да је он невенчаној супрузи нанео тешке телесне повреде дрвеним штапом.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против тридесетосмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривична дела насиље у породици и полно узнемиравање.

  Осумњичени се терети да је малолетну ћерку у више наврата сексуално узнемиравао.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против шездесетчетворогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Осумњичени се терети да је након свађе, суругу гађао металном шипком и дрвеном палицом.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против четрдесетпетогодишњака због постојња основа сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

  Осумњичени се терети да је пред оштећеном, коју је превезао такси возилом, скинуо панталоне и ухватио је за руку, након чега је она побегла.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против тридесетдеветогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

  Осумњичени се терети да је претио супрузи и гађао је стварима из куће.

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com