• Gradovi

  Matić: Deca i mladi da se ne upuštaju u igre izazova

  Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je danas da Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu do sada nije upućena nijedna prijava koja se tiče navodne igre na društvenim mrežama pod nazivom „Izazov 48 sati“, saopštilo je to ministarstvo.

  Prema navodima u medijima i statusima na internetu, ta „igra“ podrazumeva da se deca takmiče u tome ko će duže i uspešnije da se krije od roditelja.

  Matić je, kako se navodi, upozorila na oprez prilikom „aktivnosti na društvenim mrežama“, iako o takvim slučajevima ne postoje zvanični podaci.

  „Svaka vrsta komunikacije sa nepoznatim osobama i prihvatanja zahteva sa nepoznatih adresa i naloga smatra se rizičnim ponašanjem na internetu i može imati ozbiljne posledice“, rekla je ona.

  Dodala je da je deci i mladima potrebno ukazati da se ne upuštaju u takozvane „igre izazova“.

  Matićeva je podsetila da svi gradjani mogu dobiti savete ili prijaviti svaku vrstu zloupotrebe novih tehnologija Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu na broj telefona 19833, putem portala i društvenih grupa pametnoibezbedno.gov.rs, ili na mejl bit@mtt.gov.rs.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com