Gradovi

Mediji: Angela Merkel se kandiduje za četvri mandat

Nemačka kancelarka Angela Merkel potvrdila je da će se kandidovati za četvrti mandat na izborima 2017. godine, objavili su danas nemački mediji, prenosi Dojče vele.

BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel potvrdila je da će se kandidovati za četvrti mandat na izborima 2017. godine, objavili su danas nemački mediji, prenosi Dojče vele.

Posle višemesečnih spekulacija, Merkelova je danas rekla svojim partijskim kolegama u Hrišćansko-demokratskoj uniji u Berlinu da je spremna da vodi partiju na izborima sledeće godine.

Ona se nalazi na čelu Nemačcke od 2005. godine i smatra se najmoćnijim evropskim liderom.

Nedavno je izjavila da oseća dužnost da služi svojoj zemlji i Evropi i time dodatno podstakla spekulacije da će se ponovo kandidovati i na saveznim izborima 2017. godine.

„Želim da ispunim svoj zadatak kao nemačka kancelarka, koji sa jedne strane podrazumeva da služim narodu Nemačke, ali i uključuje rad na koheziji i uspehu Evrope“, rekla je Merkel upitana šta su njene kratkoročne, a šta dugoročne obaveze, prenosi AP.

Preview

Slide

Slide

Angela Merkel

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

George W. Bush, Angela Merkel

Slide

Angela Merkel

Slide

Slide

Angela Merkel

Slide

Slide

Angela Merkel

Slide

Nemačka kancelarka Angela Merkel potvrdila je da će se kandidovati za četvrti mandat na izborima 2017. godine, objavili su danas nemački mediji, prenosi Dojče vele. Posle višemesečnih spekulacija, Merkelova je danas rekla svojim partijskim kolegama u Hrišćansko-demokratskoj uniji u Berlinu da je spremna da vodi partiju na izborima sledeće godine. AP foto – File photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh