Gradovi

Medijska i finansijska dominacija SNS ugrozila izborni proces

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je danas da izbori nisu protekli na fer i pravno ispravan način, te da su to bili izbori finansijske i medijske snage, a ne izbori u kojima su se suprotstavljali politički programi, orijentacije, ideološke razlike i praktična rešenja.

BEOGRAD – Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je danas da izbori nisu protekli na fer i pravno ispravan način, te da su to bili izbori finansijske i medijske snage, a ne izbori u kojima su se suprotstavljali politički programi, orijentacije, ideološke razlike i praktična rešenja.

„Rezultati tih izbora bili su potpuno jasni i pre nego što su bili raspisani“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare povodom ponovljenih izbora i dodao da je finansijska i medijska dominacija vladajuće SNS, pre svega, ugrozila procedure i pravila izbornog postupka.

Tadić smatra da je postojala namera da se prekroje izbori rezultata tokom izborne noći, a u tome su, kako je rekao, prednjačili predstavnici SNS na svojim konferencijama za novinare i CeSID, koji je pripremao javnost za rezultate izbora koji nisu odgovarali stvarnoj izbornoj volji građana.

„Mi smo i tokom izborne noći imali potpuno jasne podatke da nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje da li će SDS-LDP-LSV izboriti svoje mesto u parlamentu“, rekao je lider SDS dodajući da je javnost pripremana za drugaciji ishod, te da je ulazak u parlament dovođen u pitanje još za neke stranke.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh