BG

МЕДИЈСКИ САВЕЗ: НУНС, НДНВ, ЛОКАЛ ПРЕС и АНЕМ писали катастрофалне законе, a садa кукају

medijski savez

Медијски савез (УММР, СИНОС, ПРОУНС, ДНВ) најоштрије осуђује хајку коју спроводи Независно удружење новинара Србије са својим истомишљеницима из медијске коалиције. Настављају праксу сатанизовања својих неистомишљеника злоупотребљавајући медије.

Заборавили су чињенице, на које морамо да их подсетимо.

НУНС, НДНВ, ЛОКАЛ ПРЕС и АНЕМ су лобирали да се донесу антидемократски медијски закони 2009. године који су нанели несагледиву штету. Исту улогу, имали су и 2014. године, када су Иван Тасовац и ваш функционер Саша Мирковић, како су сами отворено говорили, спроводили политику медијске коалиције.Kamera novostidana.rs

Чланице Медијског савеза и многа друга удружења били су против оваквог сета медијских закона. Упозоравали смо на све могуће последице.

Увели сте пројектно финансирање, са једним јединим циљем: да новац додељујете сами себи. Како је то у пракси изгледало, показали сте протеклих година.

Чланови НУНС-а, НДНВ-а, ЛОКАЛ ПРЕСА и АНЕМА, делегирани од стране тих удружења, додељивали су новац на конкурсима Министарства културе и информисања и бројних локалних самоуправа, својим удружењима или медијима.

Врло радо ћемо вам указати на конкретна имена и примере, уколико то желите.

Медијски радници из читаве Србије, када су видели на који начин злоупотребљавате законе које сте сами креирали и наметнули, уз помоћ ваших политичких ментора, решили су да сруше монопол медијске коалиције. Тиме је заустављено ваше бахато понашање.

Нонсенс је, да удружења окупљена око медијске коалиције НУНС или АНЕМ, оптужују било кога другог да је режимски. Па, управо сте ви протеклих година, у више Влада,  имали помоћнике министара или државне секретаре у  Министарству културе и информисања.

Навикли сте да добијате милионске износе из државне или касе локалних самоуправа за лоше пројекте.

Ми остајемо при томе да медијски закони које је наметнула медијска коалиција нису добри, али ћемо их, док су на снази, поштовати.

Позивамо вас да прекинете са притиском, претњама и увредама чланова медијских удружења која вам нису по вољи.

Синдикат новинара Србије (СИНОС)

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС)

Удружење медија и медијских радника (УММР)

Друштво новинара Војводине (ДНВ)

2 Komentari

2 Comments

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh