• Nacionalne Novosti

  Медијски савез предложио Драгану Чабаркапу за чланицу Агенције за борбу против корупције

   

  Медијски савез Србије који чине Удружење медија и медијских радника, Друштво новинара Војводине и Професионално удружење новинара Србије предлaжe новинарку Драгану Чабаркапу за чланство у Одбору Агенције за борбу против корупције у име новинарских удружења.

  Чабаркапа је новинарка Вечерњих новости 33 године, чланица Удружења новинара Србије дуже од три деценије, председница Синдиката новинара Србије и председница подружнице СИНОС-а у Kомпанији Новости.

  У два мандата била је члан Управе Удружења новинара  Србије и члан Суда части  УНС-а.

  Чабаркапа је рођена 1958. у Београду. Завршила је Факултет политичких наука у Београду 1982. Новинарску каријеру започела је у „Студенту“, сарађивала је у Јежу и Радио Београду.

  Од 1984. је новинар „Новости“ са краћом паузом 2002. године, када је, одлуком Владе Савезне Републике Југославије, именована за главну и одговорну уредницу „Борбе“. У „Новостима“ је највећи део каријере провела као политички извештач.

  Предлажемо колегеницу Чабаркапу због борбе за успостављање социјалног дијалога у Србији у медијској делатности, значајне улоге у борби за професионална и радна права новинара, помоћи и подршке колегама који су остали без посла током приватизације медија, због радне биографије без иједне мрље, због доследног залагања за опстанак Танјуга, Политике и Вечерњих новости, као и формирање регионалних и локалних јавних сервиса.

  Драгана Чабаркапа се доследно бори за транспарентност власнштва у медијима, формирање јавног регистра донатора медија, како из земље, тако и из иностранства, и против могућности да медијима управљају компаније из оф шор зоне.

  Чабаркапа у Kомпанији „Новости“ обавља функцију одговорне уреднице Ревије за љубитеље природе ЗОВ.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com