• Južna Srbija

  Међународни Сајам туризма и активног одмора у Нишу

   

  Nis, centar grada novosti dana.rs18. Међународни сајам туризма и активног одмора биће одржан од 30.марта до 01.априла у Хали Спортског центра Чаир у Нишу.

  Претходни сајам туризма, одржан априла 2016. године окупио је око 125 излагача из Србије и Републике Српске, Македоније, Бугарске, Мађарске и Грчке и то туристичке организације градова и општина, туроператоре и туристичке агенције, хотелијере, представнике бања и здравственог туризма, представнике спортско – рекреативног туризма и активног одмора, клубове адреналинских спортова, етно домаћинства, удружења самосталних излагача сувенира, као и организаторе манифестација.Radio Nis

  На сајму туризма 2017. год  Град Ниш биће место окупљања разноврсних учесника земље и региона, представника туристичке привреде који ће презентовати своју понуду, програме и активности.

  Туристичка организација Ниш Вас припремила је низ пратећих активности Сајма: једнодневну Kонференцију о авантуризму, промоцију и дегустацију јела и пића у оквиру посебног дела излагачког простора који је намењен грастрономској и винској понуди “Гастрономија и Вино“, као вида промоције културног наслеђа, као и у презентацију посебних програма који се традиционално одржавају у конференцијској сали.

  За све заинтересоване учеснике, и овог пута постоје посебне понуде у виду посебних услова за ране пријаве и уплате, у виду попуста од 20% за закуп простора и презентацију програма током трајања сајма.

  Период трајања ове акције је до 15. јануара 2017. год.

  Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу постао је један од важнијих туристичких догађаја овог дела Балкана.

  Nis, centar grada novosti dana.rsСВЕ ВИШЕ ТУРИСТА У НИШУ

  Према подацима Републичког завода за статистику град Ниш бележи рекордни раст туристичког промета на почетку 2017. године.

  У јануару ове године Ниш је посетило 32% више туриста у односу на месец јануар 2016. године. Од тога број домаћих туриста бележи раст за 21,4% а број иностраних гостију за рекордних 41%. овећан је и укупан број ноћења у нишким смештајним капацитетима за 7%, при чему је број ноћења домаћих туриста смањен за 15%, а број ноћења туриста из иностранства повећан за 30%.

  Осим традиционалног доласка великог броја туриста из Бугарске за време божићних и новогодишњих празника, на повећање је утицало и увођење авио линија из 9 градова западне Европе. Захваљујући томе туристи из Малмеа, Базела, Минхена , Ајндховена, Дортмунда, Берлина, Диселдорфа, Братиславе, Милана и Цириха могу да посете Ниш по изузетно повољним ценама авио карата.

  Туристе који долазе да се информишу у инфо центре Туристичке организације Ниш највише интерсује посета музејима и обилазак споменика.

  Посебно им је интересантна Ћеле кула, због тога сто представља јединствен споменик који се не може видети у осталим туристичким дестинацијама Европе, али и импозантна Тврђава и споменик у меморијалном парку Бубањ.

  Већина њих бира да направи паузу за кафу или ручак у неком од кафеа и ресторана у занимљивом амбијенту Kазанџијског сокачета.

  Велики број посетиоца заинтерсован је и за пешачење и планинарење у околини (Сува планина и Сићевачка клисура), за одмор и релаксацију у wеллнесс & спа центру у Нишкој Бањи, а има и оних који желе да оду мало даље од Ниша и посете Ђавољу варош или Стару планину.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com