Gradovi

Међународни студентски фестивал фолклора у Нишу, Белој Паланци и Владичином Хану

Folklor skcСвечаним дефилеом кроз центар града и величанственим концертом у Нишу је почео десети по реду Међународни студентски фестивал фолклора, који традиционално Нишки студентски центар организује сваког лета.

До 20. јула, када је планирана завршна манифестација на којој ће бити додељене награде и признања, студентска културно-уметничка друштва и фолклорни ансамбли, који негују и чувају културну баштину и традицију својих народа из чак десет земаља, наступиће у Нишу, Kњажевцу, Белој Паланци и Владичином Хану.

На овогодишњем фестивалу учествују млади са Kипра, из Аргентине, Kолумбије, Порторика, Пољске, Молдавије, Румуније, Црне Горе, Бугарске и домаћина Србије.

Друго вече 10. Међународног студентског фестивала фолклора одржаће се вечерас на три различите локације: Ниш – Парк Светог Саве, Владичин Хан – Спортски центар и Бела Паланка – Позорница на Врелу.

Сва три концерта почињу у 20:30 сати.

На концерту у Нишу наступиће ансамбли из Колумбије, Кипра, Бугарске и Србије (Прилужје код Косовске Митровице).

Треће и четврто вече фестивала одржаће се у Владичином Хану, Белој Паланци и Књажевцу, а затварање ће бити у Нишу, у Парку Светог Саве, 20. јула у 20:30 сати.

Љ.П.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh