Crna Gora

Medojević: Državni tužilac Stanković da suspenduje Katnića

PODGORICA – Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević pozvao je danas Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da suspenduje Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, zbog navoda koje je izneo na konferenciji za novinare u vezi sa organizacijom pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori 16. oktobra.

Medojević je u saopštenju naveo da je Katnić, „privatni Đukanovićev i partijski DPS-ov tužilac, pored gomile neistina, jeftinih podmetanja, montaža, konstrukcija“, izrekao i jednu istinu, a radi se „o njegovoj tvrdnji da iza ovoga, do sada neviđenog napada na demokratski poredak, na slobodnu volju građana, na regularne izbore, i na suverenost ove zemlje, stoji jedna politička partija i njen lider“.

„To je tačno. To je u moru laži kojima smo zapljusnuti, jedina izgovorena istina. Po svim do sada javnosti dostupnim informacijama, a i na osnovu mojih dodatnih saznanja iz izvora u EU i NATO, iza ove bruke i nezabeležene sramote za državu Crnu Goru, najverovatnije stoji DPS i Milo Đukanović lično“, smatra Medojević, koji tvrdi da su „samo Đukanović i njegov DPS imao motiv, sredstva i priliku da napravi ovaj zločin“.

Prema mišljenju Medojevića, prva žrtva ovog skandala je već pala, „jer je Đukanović pod pritiskom spolja, morao da se ekspresno povuče, i da za mandatara predloži Duška Markovića“.

„Državni tužilac, koji je spreman da hapsi bez dokaza, da izmišlja teroriste i lažni državni udar, i da tako izbore učini neregularnim – takav tužilac predstavlja najveću prijetnju miru i pravnom poretku u svakoj državi“, ocenio je jedan od lidera opozicionog DF.

Foto Tanjug/ I.Petrović, arhiva

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh