• Gradovi

  Međunarodna investiciona konferencija u Ljubljani

  LJUBLJANA – Sedma međunarodna konferencija o direktnim slobodnim investicijama biće održana u utorak, 6. decembra, u Ljubljani na temu „Prosperitet, konkurentnost i talenat – odlučujući faktori za strane investicije“, uz učešće eminentnih domaćih i stranih predavača, među kojima i svetski poznat profesor ekonomije iz SAD Vilijam Lazonicki.

  Slovenija se ove godine našla na 20. mestu rang liste prosperitetnih među 142 zemlje.

  Cilj ove konferencije, koja se održava u organizaciji The Slovenija Times i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, je da predstavi ključne aspekte investicionog ambijenta i izazove sa kojima se Slovenija suočava, saopšteno je iz organizacije samita.

  Prema rečima direktora The Slovenija Timesa Brane Krajnika, posebna pažnja na konferenciji biće posvećena konačnim rezultatima istraživanja o tome šta je to što je neophodno za uspešno privlačenje direktnih stranih investicija.

  Glavni predavac, profesor Lazonicki govoriće o novim, inovativnim poslovnim modelima, koji mogu da pomognu zemljama da postignu stabilan ekonomski rast.

  Pored profesora Lazonickog, važan predavač je i Aleksandra Mousavizadeh, direktor prosperiteta Indeks Legatum instituta u Londonu.

  Inače, na rang listi, koju taj institut objavljuje desetu godinu za redom, a na kojoj je Slovenija zauzela 20. poziciju, prvi je Novi Zeland, zatim Norveška, Finska…

  Za formiranje skale, ovaj londonski institut za određivanje stepena prosperiteta koristi podatke koji se tiču ekonomskog rasta, lične slobode, stepen sreće i kvaliteta života. Mousavizadeh će na „SDI samitu“ objasniti zašto je Slovenija locirana kao zemlja bogatstva i šta to zapravo znači.

  Između ostalih, predavač će biti i dr Jure Stojana, direktor istraživanja i razvoja u Institutu za strateška rešenja će voditi panel konkurentnosti pod nazivom „Zašto je stabilno poslovno okruženje tako poželjno“.

  Deo samita SDI će takođe biti okrugli sto vodećih predstavnika biznisa i politike.

  Foto Tanjug/video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com