• Južna Srbija

  Međunarodni dan porodice 15. maj

  deca rukeCentar za podršku porodici „Putokaz“ obeležiće 15. maj, Međunarodni dan porodice, učešćem na manifesteciji „Zdrava tvrđava“, koja se održava na Niškoj tvrđavi, već devetu godinu za redom, sa ciljem okupljanja dece iz niških vrtića u kreativnom stvaralaštvu. „Putokaz“  će u ovogodišnjoj manifestaciji učestvovati zajedno sa decom, korisnicima usluga ovog Centra.

  Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila, sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrednosti i podizanja svesti o problemima i pitanjima porodice.

  sos decija selaCentar za podršku porodici “Putokaz”, Niš, jedan od programa koji sprovode SOS Dečija sela Srbija,  usmeren  je na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodice i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.

  SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi.  Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

  N.D.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com