Gradovi

Međunarodni pozorišni festival „Slavija 2016“

BEOGRAD – Jubilarni 15. Međunarodni pozorišni festival „Slavija 2016“ biće ove godine održan od 9. do 19. marta i na njemu će nastupiti 12 predstava iz devet zemalja sa tri kontinenta, rekao je danas Osnivač pozorišta i festivala Batrić Žarković.

On je na konferenciji za novinare istakao da je ovaj festival dobio prošle godine u Parizu etiketu EFFE 2015/2016. i time postao deo platforme 100 festivala koji su sinonim za umetnički kvalitet i imaju značajan uticaj na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Pozorišnu smotru koju organizuje privatno pozorište Slavija otvoriće Darko Brlek, predsednik Evropske asocijacije festivala (EFA).

Govoreći o Festivalu na kome je predsednik Međunarodnog žirija Raško Jovanović je istakao da je ovo pozorišna smotra na kojoj se „neguju svi cvetovi“, a jedini kriterijum je da je dobra predstava.

Ove godine će nastupiti pozorišta iz Rusije, Grčke, Rumunije, Azerbejdžzana, Litvanije.

„Ovde nema programskih floskula već je Festival dobrih predstava i uprkos činjenici da su scena i gledalište na istoj ravni ne radi se samo o kamernim izvođenjima već je obezbeđena repertoarska raznovrsnost“, istakao je Jovanović.

Jovanović je dodao da pozorište „Slavija“ pokreće od ove godine još jedan pozorišni festival koji će trajati sedam dana od 20. oktobra i biće posvećen isključivo Branislavu Nušiću.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh