Gradovi

Medvedev: Analizirati uzroke pada aviona „Flaj Dubai“

MOSKVA – Ruski premijer Dmitrij Medvedev naložio je danas vladi da tokom vikenda analizira uzroke pada aviona „Flaj Dubai“, koji se srušio na aerodromu kod Rostova na Donu, i da ako bude bilo potrebno izmeni ruske regulative o bezbednosti letenja, javila je agencija RIA.

„Ako postoje neka tehnička pitanja, ona moraju da se razmotre, a na osnovu zaključaka te analize, vladi treba izneti predloge da bi mogle da se izvrše izmene tehničke opreme, ukoliko bude bilo potrebno, ili pravila u sferi avijacije“, rekao je Medvedev, prenela je agencija Rojters.

Ruski istražitelji pokušavaju da očitaju podatke sa oštećenog snimka iz kokpita aviona kompanije „Flaj Dubai“ kako bi otkrili zašto je pilot pokušao da prizemi avion pod snažnim naletima vetra.

Crna kutija „boinga 737-800“, koji se srušio u subotu prilikom drugog pokušaja sletanja pri čemu je poginulo svih 62 putnika i članova posade, otvorena je, a kvalitet zapisa je dobar, rekao je šef Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta Segej Zaiko.

Međutim, zvučni snimak iz kokpita, koji bi trebalo da otrkije ključne podatke o poslednjem razgovoru pilota, teško je oštećen i treba da bude restauriran, preneo je Rojters.

Cilj istage je da se otkrije kako je doneta odluka da avion sleti, zašto je kružio iznad aerodroma dva sata, kao i kako su tačno razmišljali piloti i radnici kontrolnog tornja.

Ne postoje indikacije da je reč o terorističkom napadu, navodi britanska agencija.

Crne kutije, koje su juče dostavljene Moskvi, ispituju eksperti iz Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Francuske i SAD, pošto je srušeni „boing“, koji je američke proizvodnje, imao motore proizvedene u Francuskoj.

Foto Tanjug/ S. Petrovic

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh