Svet

Medvedev: Analizirati uzroke pada aviona

„Ako postoje neka tehnička pitanja, ona moraju da se razmotre, a na osnovu zaključaka te analize, vladi treba izneti predloge da bi mogle da se izvrše izmene tehničke opreme, ukoliko bude bilo potrebno, ili pravila u sferi avijacije“, rekao je Medvedev, prenela je agencija Rojters.

rusija avion srusio se

Ruski istražitelji pokušavaju da očitaju podatke sa oštećenog snimka iz kokpita aviona kompanije „Flaj Dubai“ kako bi otkrili zašto je pilot pokušao da prizemlji avion pod snažnim naletima vetra.

Crna kutija „boinga 737-800“, koji se srušio u subotu prilikom drugog pokušaja sletanja pri čemu je poginulo svih 62 putnika i članova posade, otvorena je, a kvalitet zapisa je dobar, rekao je šef Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta Segej Zaiko.

Međutim, zvučni snimak iz kokpita, koji bi trebalo da otkrije ključne podatke o poslednjem razgovoru pilota, teško je oštećen i treba da bude restauriran, preneo je Rojters.

Cilj istage je da se otkrije kako je doneta odluka da avion sleti, zašto je kružio iznad aerodroma dva sata, kao i kako su tačno razmišljali piloti i radnici kontrolnog tornja.

Ne postoje indikacije da je reč o terorističkom napadu, navodi britanska agencija.

Crne kutije, koje su juče dostavljene Moskvi, ispituju eksperti iz Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Francuske i SAD, pošto je srušeni „boing“, koji je američke proizvodnje, imao motore proizvedene u Francuskoj.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh