Gradovi

Medvedev: Kopnena intervencija u Siriji pokrenuće trajni rat

MOSKVA – Ruski premijer Dmitrij Medvedev upozorio je da bi slanje stranih kopnenih snaga u Siriju moglo da pokrene još jedan rat u svetu, a upozorenje je uputio u trenutku kada Saudijska Arabija i Turska sve agresivnije nastupaju.

„Sve strane moraju biti prinuđene da sednu za pregovarački sto, umesto da pokreću još jedan rat u svetu“, rekao je Medvedev nemačkom listu „Handelsblat“.

Kako je istakao, sve vrste kopnenih operacija, po pravilu, dovode do trajnog rata, prenosi danas „Raša tudej“.

„Pogledajte šta se dogodilo u Avganistanu i mnogim drugim zemljama, da i ne govorim o jadnoj Libiji“, ukazao je ruski premijer.

On je na opasnost od izbijanja rata upozorio komentarišući nedavna saopštenja Saudijske Arabije u kojima ta zemlja izražava spremnost na slanje kopnenih trupa u Siriju ukoliko bi Vašington poveo takvu inicijativu.

„Amerikanci i naši arapski partneri moraju dobro da razmisle: Žele li trajni rat? Misle li da zaista mogu da ga brzo dobiju? To je nemoguće, naročito u arapskom svetu. Tamo se svako bori protiv svakog“, zaključio je Medvedev, u intervjuu objavljenom uoči sastanka Kontakt grupe za Siriju u Minhenu.

Yekaterina Shtukina/Sputnik, Government Pool Photo via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh