Svet

Medvedev o slučaju Litvinjenko: Dokazi im počinju sa „verovatno“

„Što se tiče bilo kakvog pravnog delovanja, to je prosto apsurdno. Ruska Federacija nikada neće tužiti neku državu zbog nekih besmislenih izmišljotina ili smešnih filmova“, rekao je Medvedev.

litvinjenko

Osvrnuvši se na rezultate istrage u slučaju Litvinjenko, ruski premijer je kazao da niko ne može da uzme za ozbiljno „izveštaj penzionisanog sudije, u kome, samo sam pogledao iz zainteresovanosti, praktično svaki paragraf i svaki deo počinje rečju ‘verovatno'“.

„Šta tu ima da se komentariše? To je nezvaničan izveštaj penzionisane osobe koja iznosi svoj lični sud“, istakao je Medvedev.

„Mi, takođe, možemo da napišemo mnogo takvih izveštaja ili upitamo naše bivše sudije ili akademike da pripreme neke papire. Oni nemaju apsolutno nikakvu važnost i stoga neće biti reakcije na ovo“, naveo je Medvedev, preneo je TASS.

Ruski premijer smatra da je za žaljenje da su „premijer i ministar spoljnih poslova Velike Britanije komentarisali izveštaj prepun reči kao što je ‘verovatno'“.

„To podseća na lov na veštice. Naposletku, neka to bude na savesti onih koji su komentarisali“, poručio je Medvedev.

Prema njegovim rečima, Rusija je „vekovima imala neobičnu vrstu odnosa sa Britanijom“.

„Oni su teški iz različitih razloga. Zbog vremenskog ograničenja, neću ih analizirati, iako možete o tome čitati u udžbenicima istorije. Nažalost, to je i danas slučaj“, dodao je Medvedev.

Navodi istrage o smrti Litvinjenka, koji je, kako se tvrdi, preminuo u Londonu 2006. pošto je popio čaj otrovan radioaktivnim polonijumom, koje je u januaru predstavio penzionisani britanski sudija Robert Oven, naišli su na oštru reakciju Rusije i zaoštrili već ionako napete odnose Moskve i Londona.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh