Novosti online

Медведев: Спремни смо за обнову дијалога, први корак на Западу

МОСКВА – Одлука Запада да замрзне односе са Русијом била је бесмислена и Москва је спремна за обнову дијалог на једнаким основама, али први корак лежи на Западу, изјавио је данас у интервјуу за ТВ канал „Евроњуз” руски премијер Дмитриј Медведев.

„Изворна одлука да се прекине сарадња у најтежој међународној ситуацији, када смо сви потребни једни другима, била је у старту бесмислена. Постало је неопходно повући се после неког времена”, рекао је Медведев.

Руски премијер је казао да „чим се нешто догоди на глобалном плану, уз учешће Русије”, НАТО реагује – „то је то, готови смо, више не разговарамо са вама, суспендујемо наше односе”, пренео је ТАС С.

„Онда, после неког времена, неко нам шапне у уво да они заправо желе да обнове односе и да ли бисмо могли да почнемо да сарађујемо по овом питању или оном?”, истакао је Медведев.

Руски премијер је поручио да се „исто може применити на односе са Сједињеним Америчким Државама и Европском унијом”.

„Ми смо спремни за то, ми желимо чврсте, напредне односе и са једним и са другим”, нагласио је Медведев.

Он је, међутим, навео да „прве кораке ка помирењу треба да предузму они који су иницирали удаљавање”.

„Уколико нешто треба да се ресетује, то треба да буде урађено на суштински различитој основи. Једнакој, поштеној, чврстој основи за односе, узимајући у обзир да Русија није једина држава којој је ово потребно – то је, такође потребно ЕУ и САД”, рекао је Медведев, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh