• Gradovi

  Mekalister: Počinje pravi posao za Srbiju

  BEOGRAD/BRISEL – Evropski parlament, Evropska komisija i države članice EU uvek su naglašavali da je za otvaranje prvih poglavlja potreban paralelan i održiv napredak u okviru dijaloga sa Kosovom i vladavine prava, a u sva tri poglavlja koja se odnose na ta pitanja Srbija je ostvarila napredak, izjavio je danas izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.

  On je u intervjuu za „Danas“, povodom poglavlja 35 koje se tiče normalizacije odnosa Beograda i Prištine, istakao da pozdravlja „posvećenost Srbije da se angažuje u dijalogu“.

  „Nedavni sporazumi postignuti 25. avgusta o formiranju asocijacije/zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, o energetici, telekomunikacijama i mostu u Mitrovici su pozitivan razvoj, za šta Srbija žanje plodove 14. decembra. Ipak, svako treba da bude u potpunosti svestan da je ovo samo prelazni cilj. Pravi posao počinje otvaranjem poglavlja“, ocenjuje Mekalister.

  U Briselu će drugoj međuvladinoj konferenciji danas prisustvovati premijer Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar finansija Dušan Vujović.

  Tom prilikom biće otvoreno poglavlje 32, koje se tiče finansijske kontrole, i poglavlje 35, posvećeno normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

  Foto Tanjug, M. Đoković/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com