• Novosti online

  Мекалистер се састао са Весељијем и Харадинајем

  После посете Београду, делегација Европског парламента, предвођена председником Одбора за спољне послове Дејвидом Мекалистером, састала се у Приштини с политичким руководством Косова, посланицима и представницима цивилног друштва, са којима је разговарала о актуелним политичким темама.

  Европски парламентарци су првог дана дводневне посете Косову одржали састанак и с представницима Српске листе.

  Делегација ЕУ се након тога састала и с председником косовске скупштине Кадријем Весељијем, који је на свом Фејсбук профилу написао да је с представницима одбора Европског парламента за спољне послове разговарао о европској агенди Косова.

  Иако Европска унија, како каже, „остаје национални приоритет”, Весељи је навео „да је Унија неправедна према Косову у процесу визне либерализације”, јавио РТК2, преноси Танјуг.

  „Испунили смо све критеријуме, тако да нашим грађанима што пре треба омогућити слободно кретање у шенгенској зони. Што се тиче дијалога, посвећени смо коначном споразуму са Србијом, који ће резултирати узајамним признањем и отварањем перспективе евроатлантских интеграција”, написао је Весељи на Фејсбуку.

  Косовски премијер Рамуш Харадинај примио је делегацију Одбора ЕП за спољне послове с којом је разговарао о ситуацији на Косову и евроатлантској перспективи .

  Том приликом, он је од европских парламентараца затражио подршку за либерализацију визног режима.

  Делегација ЕП се срела и с косовском опозицијом, као и с представницима цивилног друштва. За сутра је најављено Мекалистерово обраћање медијима.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com