Novosti online

Мекејн: Србији додатна помоћ за мигрантску кризу

ШИД – Амерички сенатор Џон Мекејн изјавио је данас да ће затражити од САД да пружи додатну помоћ Србији у борби са избегличком кризом.

„Додатна помоћ Србији у борби са мигрантском кризом очигледно је потребна и по повратку у САД тражићу од колега да се та помоћ и изгласа”, рекао је Мекејн новинарима у Шиду, након посете привременим прихватним центрима у Адашевцима и Шиду.

Мекејн је рекао да је мигрантска криза веома скупа и захвалио српској влади која „ради сјајан посао” под веома тешким условима.

„Веома смо вам захвални на вашој подршци, на нези коју пружате свим овим људима који пролазе кроз вашу земљу. Такође се надам да ће бити и мир у Сирији, да ће бомбардовања тамо и у Авганистану престати, као и да ће стати убијања која су огроман хуманитарни проблем који се шири у Европи и потенцијално у САД. Надамо се да ћемо постићи мир, да народ може да остане тамо и да не мора да иде никуда”, рекао је Мекејн.

Министри Александар Вулин и Небојша Стефановић упознали су Мекејна са условима у којима бораве мигранти, као и о процедури регистрације и броју мигранта, којих је тренутно око 1.000 у Адашевцима.

Одговарајући на новинарско питање о борцима Исламске државе са Косова, Мекејн је рекао да ИСИС и представља велику претњу, управо зато што регрутује младе из скоро свих крајева света, „чак из Индонезије и Малезије”, и додао да паметним коришћењем интернета ИС мотивише људе да оду у Сирију и боре се на њиховој страни.

„Првенствено, морамо да их победимо, да их убијемо и одузмемо им све базе, јер ‘метастазирају’ у Либији и на осталим местима”, рекао је Мекејн.

Каже да они изазивају немир у целој Европи.

Мекејн сматра и да је Влада Србије имала велику улогу у „видном” напретку односа Београда и Приштине. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh