Politika

Mekejn: Tražiću dodatnu pomoć Srbiji za emigrante

senator mekejnFoto: screenshot/youtube

„Dodatna pomoć Srbiji u borbi sa emigrantskom krizom očigledno je potrebna i po povratku u SAD tražiću od kolega da se ta pomoć i izglasa“, rekao je Mekejn novinarima u Šidu, nakon posete privremenim prihvatnim centrima u Adaševcima i Šidu.

Mekejn je rekao da je emigrantska kriza veoma skupa i zahvalio srpskoj vladi koja „radi sjajan posao“ pod veoma teškim uslovima.

„Veoma smo vam zahvalni na vašoj podršci, na nezi koju pružate svim ovim ljudima koji prolaze kroz vašu zemlju. Takođe se nadam da će biti i mir u Siriji, da će bombardovanja tamo i u Avganistanu prestati, kao i da će stati ubijanja koja su ogroman humanitarni problem koji se širi u Evropi i potencijalno u SAD. Nadamo se da ćemo postići mir, da narod može da ostane tamo i da ne mora da ide nikuda“, rekao je Mekejn.

Ministri Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović upoznali su Mekejna sa uslovima u kojima borave migranti, kao i o proceduri registracije i broju emigranta, kojih je trenutno oko 1.000 u Adaševcima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o borcima Islamske države sa Kosova, Mekejn je rekao da ISIS i predstavlja veliku pretnju, upravo zato što regrutuje mlade iz skoro svih krajeva sveta, „čak iz Indonezije i Malezije“, i dodao da pametnim korišćenjem interneta ISIS motiviše ljude da odu u Siriju i bore se na njihovoj strani.

„Prvenstveno, moramo da ih pobedimo, da ih ubijemo i oduzmemo im sve baze, jer ‘metastaziraju’ u Libiji i na ostalim mestima“, rekao je Mekejn.

Kaže da oni izazivaju nemir u celoj Evropi.

Mekejn smatra i da je Vlada Srbije imala veliku ulogu u „vidnom“ napretku odnosa Beograda i Prištine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh