Novosti online

Мексико: папу верници вукли за руке и – оборили

ЛОНДОН – Папа Фрања је, током посете Мексику, показао ретке знаке изиритираности након што су га верници у гомили вукли за руке и одору и оборили га, преносе данас британски медији. Он је на стадиону у западном мексичком граду Морели јуче поздравио вернике током мисе на отвореном коју је служио за младе, када га је једна жена из гомиле повукла за одору због чега је пао преко мушкарца у инвалидским колицима који се налазио испред њега, преноси „Дејли мејл”.

Папа се придигао и пољубио у главу човека на кога је пао, али није могао да сакрије изнервираност. „Шта вам је, не будите себични”, узвикнуо је папа Фрања на шпанском, жустро гестикулирајући пред окупљеним верницима који су се гурали у жаркој жељи да додирну врховног поглавара Римокатоличке цркве.

Затим се удаљио за неколико корака и махао људима још пар минута пре него што је отишао. Папа се претпоследњег дана посете Мексику градом провезао у свом „папамобилу”, док га је на хиљаде људи уз усклике поздрављало машући ватиканским заставама. Циљ му је био да младе Мексиканце охрабри да не подлегну искушењу да продају дрогу или да се придруже криминалним ганговима, већ да уместо тога помогну у оснаживању својих заједница.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh