Svet

Meksiko planira da deportuje 500 migranata, uhapšeno njih 39

Rojters prenosi da su meksičke vlasti saopštile i da su održale kontrolu na jučerašnjem protestu na graničnom prelazu sa SAD kao i da, uprkos pojačanim tenzijama do kojih je došlo, neće poslati svoju vojsku da kontroliše karavan od 7.417 migranata koji se nalazi nadomak granice sa SAD.

sad;, meksiko,, granica

Pozivajući se na lokalne zvaničnike iz Tihuane, AP prenosi da je 39 migranata uhapšeno nakon što se mirni protest na graničnom prelazu između Tihuane i San Dijega pretvorio u haos zbog čega su američki bezbednosni agenti ispalili su suzavac na migrante.

Grupa migranata na protestu je pokušala da probije ogradu na granici zbog čega su snage SAD ispalile suzavac.

Američka agencija juče je prenela da granični pojas nadleću helikopteri američke granične patrole, dok agenti hodaju pored žicačne ograde u Kaliforniji.

„Trčali smo, ali kad trčiš, gas te još više guši“, rekla je jedna migrantkinja iz Hondurasa držeći trogodišnju ćerku u naručju.

Kancelarija granične policije u američkom San Dijegu saopštila je na Tviteru da je obustavljen saobraćaj na jednom od najprometnijih graničnih prelaza između San Dijega i Tihuane, a blokiran je i prelaz za pešake.

Više od 5.000 migranata iz centralne Amerike nalazi se u Tihuani pošto je prešlo put duži od 4.000 kilometara u nadi da će uspeti da uđu u SAD, navela je američka agencija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh