Gradovi

Mektić: Ispitujemo da li Šešej ima državljanstvo BiH

SARAJEVO – Ministar bezbednosti Dragan Mektić izjavio je danas da postoji mogućnost da Vojislavu Šešelju bude zabranjen ulazak u BiH, ali da to zavisi od procene Obavestajno sigurnosne agencije BiH (OSA), ali i od toga da li lider srpskih radikala ima državljanstvo BiH.

„Postoji mogućnost da mu se zabrani ulazak, ali možda neće ni biti potrebe za tim, jer navodno od 1998. godine postoji odluka visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa koja zabranjuje Šešelju ulazak u BiH, ali tu informaciju još uvek proveravamo“, kazao je Mektić za sarajeski portal Klix.ba.

S druge strane proveravaju se i informacije o tome da li Vojislav Šešelj ima državljanstvo BiH, a ukoliko se to potvrdi nijedna služba, ili ministarstvo Šešelju ne mogu zabraniti ulazak u BiH.

„Još uvek čekamo zvaničnu potvrdu, ali najverovatnije da Šešelj ima državljanstvo BiH“, kazao je Mektić.

Neposredno nakon izricanja oslobađajuće presude Šešelj je najavio da će posetiti Hrvatsku i BiH, gde namjerava podržati ogranak Srpske radikalne stranke u Republici Srpskoj, uoči lokalnih izbora u toj državi.

Lider srpskih radikala najavio je i dolazak u Sarajevo, a da li će do toga uistinu doći ostaje da se vidi, navodi ovaj sarajevski portal.

Hrvatska je odlučila da Šešelju zabrani ulazak za narednih 20 godina.

Foto youtube.com

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh