Gradovi

Meškov preneo Vujanoviću stavove Moskve o NATO-u i EU

PODGORICA – Crnogorski predsednik Filip Vujanović primo je danas pomoćnika ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Alekseja Meškova koji je, kako se navodi u saopštenju, preneo stavove Moskve u odnosu na evropske i evroatlatnske integracije zvanične Podgorice.

U saopštenju kabineta predsednika Crne Gore navodi se da je Vujanović u razgovoru sa Meškovim ocenio da evroatlantske integracije Crne Gore ničim ne ugrožavaju mogućnost njenog tradicionalnog prijateljstva sa Rusijom.

Navodi se i da je Vujanović iskazao interes zvanične Podgorice i njenih građana da afirmišu tradicionalne dobre odnose Crne Gore i Rusije, koji su 2011. obeležili tri veka svoga trajanja.

„Ocenio je da na bilateralnom niovu treba unapređivati naše odnose u sferi obrazovanja, nauke i kulture, kao i ostalim oblastima, ističući da bliskost dve države i tradicija naših odnosa obavezuje na to“, navodi se u saopštenju.

Meškov se, ukazuje se, saglasio sa ocenom tradicionalno dobrih odnosa, čija se vrednost potvrđuje i kroz brojne posete turista iz Rusije i njihov odmor u Crnoj Gori, kao i brojne posete građana Ruske Federacije po drugim osnovama u Crnoj Gori.

„On je saopštio poznate stavove Ruske Federacije u odnosu na evropske i evroatlanske integracije Crne Gore“, kaže se u saopštenju iz kabineta Vujanovića.

Foto Tanjug/D. Stanković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh