• Društvo

  МЕТАЛЧЕВЕ „РОДЕ“ ОВЕ ГОДИНЕ БИЛЕ ВРЕДНЕ: ИВАНИ ЈОСИЋ 4000 ЕВРА ЗА ЧЕТВРТУ БЕБУ

  Kомпанија Металац из Горњег Милановца  богато наградила принове својих радника

  Спортска хала „Бреза“ била је протеклог викенда место где су слетеле све Металчеве „роде“ како би сумирале свој учинак у овог години  у борби против беле куге и присуствовале уручењу новчаних новогодишњих честитки  за раднике Металца који су у овој години добили принову.

  О начину борбе Kомпаније Металац за повећање наталитета у општини Горњи Милановац и Србији  смо већ писали, али ову успешну компанију треба, по ко зна колико пута, навести као пример успешне борбе против беле куге.

  Дакле, у организацији Kомпаније Металац у спорској хали „Бреза“ у којој ће накада, сасвим сигурно, тренирати многобројна  деца радника Металца, окупили су се родитељи и њихове принове, неке да први пут приме новогодишњу новчану честитку, а друга да аплаузима поздраве новорођене.

  Наравно, међу неколико стотина деце била су и деца из града за које је Kомпанија Металац, не желећи да одваја децу својих радника од друге деце, уручила новогодишње поклон пакетиће.

  У овој години, према речима Драгољуба Вукадиновића, председника Kомпаније, запослени у Металцу су добили 64 бебе, од чега су половина дечаци, а половина девојчице, што је за готово три пута више од када је пре 11 година  у оквиру Металца формирана Фондација Металац са циљем да стимулише рађење деце у породицама запослених.

  Циљ је постигнут и то веома успешно, а из касе Металца, односно Фонда Металац, само у овој години је издвојено 102.000 евра за новчане честитке својим радницима који су се у овој години оставрили као родитељи – 32 брачна пара су добила прву бебу и по 1.000 евра, 24 родитеља су се обрадовала другој беби у породици и награди од 2.000 евра, шест брачних парова запослених у Металцу је добило треће дете као појачање у породици и 3.000 евра.

  Радница ове Kомпаније Ивана Јосић је у овој години родила и четврто дете и њој је припала коверта са  4.000 евра.

  Ето, лепо бебама што су рођене, лепо и корисно родитељима, а од користи је, како је истакао Драгољуб Вукадиновић и Kомпанији која на овај начин покушава да укаже и другима у Србији како  да пронађу прави начин да зауставе пад наталитета у Србији.

  -Kада је Фонд Металца почео са радом и стимулацијом рађања, а то је било пре 11 година, рађало  се између 25 и 30 деце, али, захваљујући тим стимулативним средствима данас се број беба више него удвостручио и надамо се да ће број новорођене деце из године у годину да се повећава.

  Разлог због чега је дошло по повећања броја рођење деце је једноставан – награђујемо родитеље беба како бисмо им олакшали бриге око новорођене деце, а женама из наше комапније које  остају трудне не прети отказ. Напротив! Жао нам је што Србија због беле куге годишње остаје без једног осредњег града и надамо се да ће наш „пелцер“ у борби против беле куге успети и у другим средимана и успешним компанијама – нагласио је у свом обраћању бебама и њиховим родитељима Драгољуб Вукадиновић.

  На крају ове успешне  Металчеве баладе,и пословне и у погледу стимулације рађања беба, свим бебама из града каје су родитељи довели да виде Металчев новогодишњи спектакл, Деда Мраз, позван само за ову прилику, уручио је новогодишње поклон пакетиће, а привих дана Нове године представаници Металца ће, по традицији, обићи породилише болнице у Горњем Милановцу и даривати децу рођену у наступајућој години.

  З.Марјановић

  Фото: З. Марјановић; Љ. Петковић

  (Израду овог медијског садржаја суфинансирала је општина Горњи Милановац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не одражавају  ставове органа који је доделио средства)

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com