• Novosti online

  Метро као развојна шанса

  ОБРЕНОВАЦ – Француска компанија „Ежис” представиће данас владиној радној групи која одлучује о пројекту метроа у Београду детаљну трасу и прве и друге трасе, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали и нагласио да је метро развојна шанса.

  „Видећемо како изгледа предстудија. Одмах након тога доносимо одлуку ко ће да ради студију изводљивости заједно с детаљним пројектом. То нека траје наредних годину дана. Паралелно с тим решићемо и структуру инвестирања тог пројекта”,рекао је Мали одговарајући на питање новинара после посете нове фабрике „Меи Та2 у Обреновцу, преноси Танјуг.

  Мали, који је и копредседавајући радне групе за тај пројекат, каже да је реално да се до краја наредне године крене у реализацију тог великог пројекта и испуни дато обећање. Прошле недеље је, наводи, имао одвојене састанке и с француским и с кинеским компанијама које су изразиле жељу да финансирају овај пројекат.

  „Наше обећање је било да ћемо до краја 2020. кренути у изградњу метроа у Београду.То је један велики сан који грађани Београда али и Србије сањају. Не можете да имате велеград који се развија без метроа. Сваким новим састанком смо корак ближе”, наводи Мали.

  Нагласио је да су јавне финансије добре и да Србија има могућност да обезбеди новац за изградњу метроа.

  „Када инвестирате у изградњу нечега кроз грађевинску индустрију, ви подстичете раст ваше привреде. Као и Београд на води. Нико нам није веровао за Београд на води, сада од најружнијег дела Београда имате највеће градилиште у овом делу Европе на коме свакога данас ради 1.550 људи”, рекао је Мали.

  Метро, објаснио је, значи развој Београд, већи БДП и већу атрактивност Србије у смислу нових иневстиција и бољи квалитет живота.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com